menu

Den Vermakelijken Avanturier ofte De Wispelturige, en Niet Min Wonderlyke Levens-loop van Mirandor - Nicolaas Heinsius (1695)

Alternatieve titel: Den Vermakelyken Avanturier

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Avontuur

734 pagina's
Eerste druk: Antoni Schoonenburg, Amsterdam (Nederland)

De schelm in deze schelmenroman heet Mirandor. Hij heeft een goedmoedig, wat naïef karakter en leert door schade en schande dat hij voor zichzelf op moet komen. Mirandor vlucht weg van huis: zijn vader drinkt en is er nooit, zijn moeder ontvangt jonge mannen en laat haar kinderen aan hun lot over. Mirandor trekt naar Antwerpen en vandaar naar Brussel. Daar moet Mirandor bij een gierige Brusselse advocaat een arbeidscontract tekenen, een wurgcontract. Mirandor tekent omdat hij anders geen werk heeft, maar is binnen de kortste keren broodmager. Dan lijkt zijn lot te keren: hij krijgt een baan bij een markies in Gent en wordt dikke vrienden met diens zoon Belindor. Verder ontmoet hij zijn eerste grote liefde: Isabella.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:29 uur

geplaatst: vandaag om 10:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.