menu

Bloedverwanten - Anne-Marie Hooyberghs (2011)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Streek/Familie

114 pagina's
Eerste druk: Westfriesland, Utrecht (Nederland)

Maddy gaat op het kasteel van de Beauforts werken om de oude, dementerende graaf te verzorgen. Behalve haar moeder en zijzelf is niemand op de hoogte van het geheim dat haar oma op haar sterfbed heeft opgebiecht, namelijk dat de graaf vermoedelijk haar grootvader is. Op het kasteel maakt Maddy kennis met Rens, de staljongen. Ze wordt verliefd op hem, maar dan blijkt dat Rens geen staljongen is, maar Laurens de kleinzoon van de graaf. Maddy probeert haar gevoelens voor hem de kop in te drukken. Ze hebben hetzelfde bloed, dus is een relatie uitgesloten. Maar gevoel laat zich niet sturen. Als Maddy op een dag te horen krijgt dat de lang vervlogen intriges tussen haar oma en de oude graaf op een misdaad berusten, wordt haar leven pas echt een hel. Ze neemt ontslag, maar de Beauforts willen er alles aan doen om hun goede naam te behouden.

zoeken in:
avatar van Tiany
2,5
Eigenlijk ben ik een beetje opgelucht dat ik het boek “Bloedverwanten” eindelijk uit heb. Ik heb reeds meerdere boeken van Anne-Marie Hooyberghs gelezen en de verhalen waren allemaal aangenaam en boeiend. Maar deze roman was wel een beetje teveel “roman”. De start, in het verleden, begon goed en interessant, maar zodra het verhaal bij Maddy, in het heden, begon, zwakte het af. Alles waar het om ging werd enorm gerokken, ik had vaak het gevoel of stukken werden herhaald. Toch wou ik niet stoppen met lezen want het onderwerp vond ik interessant en wou weten hoe het verhaal eindigde. En het einde was wel verrassend.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:12 uur

geplaatst: vandaag om 16:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.