menu

Schaduwleven - Aline Sax (2007)

mijn stem
4,17 (9)
9 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Historisch / Psychologisch

270 pagina's
Eerste druk: Clavis, Hasselt (België)

Net als zovele immigranten in New York droomt de West-Vlaamse Adriaan van een leven vol rijkdom. Het lijkt erop dat hij zijn droom zal kunnen waarmaken, want door een gelukkig toeval kan hij samen met zijn vrienden een trendy bar opkopen. De jongens gaan hard aan het werk en dromen van geld en luxe en een plaats waar ze als homo zichzelf mogen zijn. Maar als ze door een ongelukkige samenloop van omstandigheden een geleende som geld niet meteen kunnen terugbetalen, komen ze in een maalstroom van gevaarlijke situaties terecht. Ongewild krijgen ze te maken met de New Yorkse onderwereld en agressie en angst worden een deel van hun leven. Ze zijn volledig zijn aangewezen op hun eigen kleine groepje, maar de meningen raken verdeeld. Adriaan piekert en twijfelt. Over wie hij is en over wie hij wil zijn. Over erbij willen horen of zijn eigen gang willen gaan. De relatie tussen hem en zijn vrienden komt zwaar onder druk te staan en hij dreigt geleidelijk ten onder te gaan aan de banden die hij met hen heeft gesmeed.

zoeken in:
5,0
Prachtig vervolg
Prachtig boek !!
Het is soms zo dat vervolgen saai zijn ( nuja behalve dan de Harry Potter boeken )
maar deze hoort zeker nie bij de saaie
het is een heel mooi boek , er gebeurt veel en als je het uit hebt blijf je er toch nog een tijde over nadenken.

5 sterren net zoals het eerste boek

4,0
Het is een goed boek, maar het is minder goed dan "Wij, Twee Jongens"
Het stelde me op bepaalde momenten echt teleur.

avatar van boekie
LivingShinigami schreef:
Het is een goed boek, maar het is minder goed dan "Wij, Twee Jongens"
Het stelde me op bepaalde momenten echt teleur.


Snap wat je bedoeld, ik had hetzelfde gevoel. Wij, twee jongens vond ik echt zo goed, 5 sterren waard, goed geschreven, lekker om te lezen, goede personages enz. Ik kon me in leven in Adriaan en Jack en in die broer en in alles. Ik was zo benieuwd voor wie hij zo kiezen Hoopte Jack, vermoede Alexander Was dus ook heel blij met zijn keuze. Maar het boek is zo anders dan deel 1. In deel 1 zijn er natuurlijk ook problemen, maar deel 2 is meteen al zo negatief, toen ik die eerste bladzijde las, die brief aan Alexander, wist ik al, er gaat iets helemaal mis (dacht dat Jack dood ging, gelukkig dat dan weer niet) Dan begin je al niet lekker met lezen. Echt alle ellende die je maar kan verzinnen (moord, brand, afpersing, bedreiging en weet ik wat) wordt over ze uit gestrooid. Waarom? Volgens Adriaan komt het door het Geld. Ik vind, het komt door die Frenzy, dat kleine onderkruipsel Dat Adriaan een scheve schaats rijdt met die lul, oke, dat kan ik nog hebben. Vind het niet kunnen maar oké Maar dat niemand (Jack of Joanne of Adriaan) echt door heeft dat dat joch een dikke geldbeluste egoist is, is toch ongelofelijk. Maar goed tis niet anders. Maar dan dat einde Waarom moet zo'n beetje elk boek dat het onderwerp homoseksualiteit heeft altijd een tragisch, dramatisch einde hebben, kan er dan nooit een happy end in. Oke, ik heb gezegd wat ik kwijt wou. Ik geef het boek maar geen cijfer. Weet namelijk niet wat ik het zou moeten geven. Het was niet wat ik had verwacht of gehoopd en dat vind ik toch wel heel jammer in het achterhoofd nemend dat dit het laatste deel is.

4,5
Prachtig boek maar spijtig dat er geen vervolg op volgt.
Zoals velen hebben gemerkt dat dit boek inderdaad zwakker was dan "wij 2 jongens" ben ik ook mee eens.Wat me ook is opgevallen dat Jack heel vreemd deed, die gaf niet zoveel om Adriaan en wat ik ook spijtig vond dat Adriaan op Frenchy begon te vallen.Alexander schreef ook niets terug en ik ben heel benieuwd wat er met de familie Coopers is gebeurd want er stond niet duidelijk in hoe het met hun ging en ook wat Robert betreft vind ik heel spijtig dat die levend verbrand wordt, uiteindelijk is het Frenchy's en Jack's schuld want zij hadden niet naar Robert geluisterd.

En wat de rating betreft
Ik zou deze boek een dikke 4 geven ! =)

Gast
geplaatst: vandaag om 16:51 uur

geplaatst: vandaag om 16:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.