menu

The Hutchinson History of the World - J.M. Roberts (1976)

Alternatieve titels: Aula Wereldgeschiedenis | Wereldgeschiedenis | History of the World | The Penguin History of the World | The New Penguin History of the World | The Pelican History of the World

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Wetenschappelijk

1127 pagina's
Eerste druk: Hutchinson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De evolutie van de Homo Sapiens tot aan de jaren zeventig van de vorige eeuw komen aan bod in de ‘Geschiedenis van de Wereld’ van deze historicus. In één boek worden belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen en personen uit het verleden beschreven. Duizenden jaren geschiedenis worden verkort weergegeven, waarbij landen, kunst, religie, economie en wetenschap aan de orde komen. De rechtop lopende mens, Mesopotamië, het oude Egypte en de Inca en de Chinese cultuur komen aan de orde. Er is aandacht voor landbouw en nijverheid en voor handelsroutes. Voor het Romeinse Rijk, de oprukkende islam en voor ontwikkelingen in Japan en Afrika en tenslotte voor het uiteenvallen van de USSR.

zoeken in:
J.M. Roberts vermaarde “Geschiedenis van de Wereld” wordt algemeen beschouwd als het beste overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, ontwikkelingen en personen uit het bekende verleden van de mens in één boek en geeft daarmee een goed beeld van de menselijke geschiedenis. De nieuwste editie is de zesde editie. Deze is door historicus Odd Arne Westad volledig herzien, uitgebreid en tot aan de eenentwintigste eeuw gebracht, inclusief de aanslagen van 9/11 en de oorlogen in het Midden-Oosten. De behandeling van India en China, Centraal-Eurazië, de vroege Islam en het late Byzantijnse rijk is uitgebreid, evenals de geschiedenis van wetenschap, technologie en economie. Duizenden jaren geschiedenis en verhalen over landen, kunst, religie, economie en wetenschap verweven tot één geheel. Met de inhoud is een vorm van volledigheid nagestreefd. Er zijn 90 informatieve kaarten toegevoegd.
J.M. Roberts & O.A. Westad, The History of the World, 6th Edition, 2013, Oxford University Press, Oxford, U.K., 1216 p. Van deze uitgave is nog geen Nederlandse vertaling uitgebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:57 uur

geplaatst: vandaag om 00:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.