menu

Winnie: My Life in the Institution - Jamie Pastor Bolnick en Winnie Sprockett (1985)

Alternatieve titel: Een Gekooide Vogel: Winnie Vertelt over Haar Leven in een Inrichting

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie

248 pagina's
Eerste druk: St. Martin's/Marek, New York (Verenigde Staten)

Winnie Sprockett is pas zes jaar oud wanneer ze in 1938 door haar pleegmoeder in een staatsinstelling voor geestelijk gehandicapte vrouwen wordt geplaatst, waar ze het grootste deel van haar leven zou blijven. Ondanks haar isolement en een harde en in enkele gevallen wrede behandeling, groeit ze op tot een meelevende en genereuze vrouw. Onder de opmerkelijke dingen over Winnie vallen twee dingen op. Ze geniet ervan om te leren lezen. En hoewel ze nauwelijks opleiding in de inrichting krijgt, het niveau van de vierde klas nauwelijks haalt en haar IQ ongeveer dat van een negenjarige is, schrijft ze zelf een autobiografie. En met de hulp van journaliste Jamie Pastor Bolnick vertelt Winnie in dit boek het verhaal over haar leven, een verhaal dat soms ongelooflijk klinkt maar volgens openbare en medische gegevens en volgens degenen die haar het beste kennen, waar is.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie door de klinisch psychologe Beth T. Cholette op 27 juli 2010, naar aanleiding van de tweede editie van het boek:
Hartford Behavioral Health - hbh1.org

Gast
geplaatst: vandaag om 12:11 uur

geplaatst: vandaag om 12:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.