menu

Geluk Is een Herinnering - Maarten Spanjer (2019)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch

207 pagina's
Eerste druk: Xander, Amsterdam (Nederland)

Acteur, schrijver en Taxipresentator Maarten Spanjer vertelt net zo gemakkelijk over een rampzalige reis naar het Spanje van Franco als over de schaamte die hem overvalt bij het halen van een pak maandverband voor zijn moeder. Zijn ontmoetingen met legendarische figuren als Jan Wolkers, Ko van Dijk en zelfs de Braziliaanse stervoetballer Pelé zijn onvergetelijk. En wilt u weten waarom Karel Appel maar wat aanrotzooide, wat Rijk de Gooyer in een aquarium met siervissen te zoeken had en waarom de Amerikaanse zanger Johnny Cash zo snurkte? Dan mag u dit boek niet overslaan.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,5
Leuk boekje. De verhaaltjes zijn net te kort om echt te ontroeren, maar ze zijn goed genoeg opgeschreven en ondertussen met die tientallen verhaaltjes weet Spanjer ook heel knap en beeld van opgroeien in de jaren 50 en 60 te laten zien. En af en toe zit er humor in, als hij heeft afgesproken met een meisje op een bepaald tijdstip want dan is er niemand thuis volgens haar. Eenmaal daar blijkt het meisje niet gelogen te hebben, er is inderdaad niemand thuis. Dat niveau wordt verder nergens gehaald, maar als geheel wel een dikke voldoende, zowel om af en toe een paar verhaaltjes te lezen als vele achter elkaar.. 3,5*.

glimmerman270
Leuke korte verhaaltjes waarbij veel humor verweven zit. Ook leuk hoe ze vroeger bepaalde woordjes gewoon vonden, zoals 'mongooltje'. Nú moeten we zeggen: iemand met een verstandelijke beperking. Haha, ik heb de term 'mongooltje' ook veelvuldig gebruikt aangezien mijn vader dat ook altijd zei; hij werkte met mongooltjes. Toch een veel liever woord dan die hele mondvol....Hetzelfde met het woordje 'neger'....etc etc. Gék word ik van die betutteling hede ten dagen.
Leuk boek!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:08 uur

geplaatst: vandaag om 13:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.