menu

Rusland in Oorlog met Zichzelf en de Wereld - Peter d'Hamecourt (2014)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Sociaal / Politiek

317 pagina's
Eerste druk: Conserve, Schoorl (Nederland)

Rusland is opgestaan als een wereldmacht en Poetin wil historische vergissingen herstellen. De Krim is de eerste correctie die is aangebracht. Alle gebieden buiten de grenzen waar Russisch wordt gesproken zijn tot historische Russische grond verklaard.Dit boek beschrijft de periode waarin Poetin Rusland via massale propaganda op een oorlogstraject is gezet. Een oorlog voornamelijk tegen zichzelf. De Rus krijgt dagelijks ingepeperd zijn land uniek is, zijn geschiedenis, zijn cultuur en de Rus zelf. Poetin eist van de wereld die unieke status te erkennen. Russen en Oekraïeners verliezen het leven vanwege Poetins ambities. Sinds 17 juli 2014 vlucht MH17 uit de lucht is geschoten boven het Oekraïense oorlogsgebied zijn honderden levens geofferd van passagiers, onder wie de levens van 196 Nederlanders, die part noch deel hebben aan Ruslands zinloze oorlog met zijn geschiedenis.

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,0
Wie de media een beetje volgt, leest hier niet veel nieuws in. Wat me wel frappeert is hoeveel de perceptie in Rusland wordt gecultiveerd dat Europa een homoseksuele samenleving is. In een ander boek wordt dat ook geargumenteerd, maar ik vond dat nogal bij de haren getrokken, maar blijkbaar is het toch de realiteit.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:08 uur

geplaatst: vandaag om 00:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.