menu

Sejjed - Kader Abdolah (2006)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Sociaal

48 pagina's
Eerste druk: COS Zeeland, Goes (Nederland)

In het korte verhaal ‘Sejjed’ haalt Anneke haar man Khan er alsnog toe over diens vader Sejjed uit te nodigen. Khan is een handelaar in Perzische tapijten en woont in Zwolle. Hij heeft wat reserves tegenover zijn vader, aangezien die gek is op vrouwen en daardoor in het verleden vaker gênante situaties heeft veroorzaakt. Anneke vindt de verhalen daarover echter geweldig. Sejjed heeft geen moeite zich een plaats in hun gezin te veroveren. Het verhaal krijgt een onverwachte wending tijdens een bezoek aan de boerderij van de ouders van Anneke, als Khan zijn vader de boerderij en de werktuigen toont en de kinderen met de dieren spelen.

zoeken in:
avatar van Sol1
4,0
Sol1 (moderator)
'Sejjed' verscheen oorspronkelijk in april 2006 bij het Centrum voor Internationale Samenwerking ten gelegenheid van 'De Maand van de Vrijheid' (die loopt van begin april tot Bevrijdingsdag) 2006.

Per 4 november 2006 is het volledige verhaal opgenomen in de door De Geus uitgebrachte verzamelbundel 'Requiem voor de Eerste Generatie'.
Fouad Laroui heeft daarin acht verhalen geselecteerd van acht andere schrijvers met een van oorsprong niet-West Europese achtergrond. Zijn achterliggende vragen daarbij zijn: "Hoe gaan allochtone Nederlanders om met de dood, hun eigen dood, die van anderen, die van degenen die net zo zijn als zij en van degenen die niet net zo zijn als zij?"

Die bundel is misschien wat makkelijker te vinden dan de eerdere uitgave van COS te Goes uit hetzelfde jaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:50 uur

geplaatst: vandaag om 12:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.