menu

Wie Goed Bedoelt - Ellen Ombre (1996)

Alternatieve titel: Wie Goed Bedoelt: Zin en Onzin van Ontwikkelingshulp

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Politiek / Sociaal

150 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

De schrijfster geeft in dit boek een weergave van het onthutsende beeld van de westerse ontwikkelingshulp dat ze krijgt tijdens een reis naar Benin. Ooit werden de Europeanen naar Afrika gedreven door hebzucht en bekeringsdrang. Nu zijn er echter in Afrika meer blanken actief dan tijdens de koloniale periode waar zij zich zo diep voor schamen. De blanken stellen zich tegenwoordig dienstbaar op, ze willen inheemse gebruiken graag respecteren en hun lijdende Afrikaanse medemens op alle mogelijke manieren helpen. Maar Afrika wil maar niet worden wat wij verlangen…

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
In 2007 verscheen bij De Arbeiderspers de tweede, uitgebreidere editie van 188 pagina's van dit boek onder de verlengde titel 'Wie Goed Bedoelt: Zin en Onzin van Ontwikkelingshulp'.

Toegevoegd zijn vier columns van de schrijfster over Suriname; columns die eerder in onder meer De Volkskrant zijn verschenen.

De uitgever vermeldt in ronkende taal op de achterkant van die herziene editie uit 2007:
Ellen Ombre was haar tijd vooruit in 1996, toen Wie goed bedoelt voor het eerst verscheen. Tien jaar later blijken haar schrijnende observaties over Nederlandse ontwikkelingshulp verrassend actueel. Vandaar deze heruitgave, herzien en aangevuld met nieuwe stukken die in onder meer de Volkskrant verschenen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:18 uur

geplaatst: vandaag om 16:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.