menu

Het Is Oorlog Maar Niemand Die Het Ziet: Hoe We Worden Bekeken en Gemanipuleerd - Huib Modderkolk (2019)

mijn stem
3,67 (15)
15 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Sociaal

256 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen. Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

zoeken in:

2,0
Te eentonig. Na 5 hoofdstukken ken je het verhaal wel.

Verder vind ik het te eenzijdig belicht, met veel nutteloze informatie

avatar van Rainbow
3,5
Goede journalistiek. Ik kan zeggen dat ik effectief een aantal dingen nog niet wist of er gewoon nog niet over nagedacht had. Het leeuwendeel spitst zich toe op Nederland en daar heb ik als Belg niet echt affiniteit mee, maar bepaalde problematieken laten zich vlot vertalen naar België lijkt me.

avatar van HankMoody
Gaat dit boek over de veiligheidsdiensten van de van vijanden van Amerika en dus ook onze vijanden of gaat het ook over Amerika?

4,0
HankMoody schreef:
Gaat dit boek over de veiligheidsdiensten van de van vijanden van Amerika en dus ook onze vijanden of gaat het ook over Amerika?
Over allebei.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:15 uur

geplaatst: vandaag om 21:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.