menu

Mara and Dann - Doris Lessing (1999)

Alternatieve titel: Mara en Dann

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Engels
Avontuur / Toekomst

352 pagina's
Eerste druk: Flamingo, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het verhaal van Mara en haar broer Dann speelt zich af in een verre toekomst, in het zuiden van een continent dat Ifrik heet. De twee kinderen worden te vondeling gelegd en liefdevol opgevoed door een vrouw uit een naburig dorp. Toch groeien ze op als buitenstaanders. Als het klimaat verandert en de streek waarin ze leven uitdroogt, volgen Mara en Dann de duizenden mensen die hun huizen verlaten op zoek naar water en voedsel. Ook de vragen waarmee ze worstelen, zijn van alle tijden: ze weten niet waar ze vandaan komen, noch waar ze naar toe gaan. In deze wereld raakt het menselijk bestaan bekneld. De onmetelijke krachten van de natuur, die zowel helend als vernietigend kunnen zijn, bepalen de eindbestemming van Mara en Dann: Dann wordt een van de aanvoerders in een bloedige burgeroorlog, maar hoewel honger en dorst het slechtste in de mens naar boven brengen, blijft Mara vertrouwen op de beschaving.

zoeken in:
avatar van Prowisorio
2,0
Pfiew.. het is uit. En ik kan alleen maar zeggen... als je moeite hebt om 's avonds in slaap te komen, dan is dit *het* perfecte boek om bij in slaap te vallen!!! Het verhaal is tamelijk saai en noch Mara, noch Dann, laat staan de andere personages komen werkelijk tot leven.
Ik ga direct verder met Het verhaal van generaal Dann, Mara's dochter, Griot en de sneeuwhond, het vervolg op Mara en Dann, ondanks dat ik normaal ook al geen moeite heb om in slaap te vallen. Het is me de afgelopen maanden echter zo goed bevallen om met dit verhaal in slaap te vallen, dat ik het de komende maanden graag zo wil houden

Lessing heeft gelukkig heel wat betere boeken geschreven.. op basis van dit boek was ze absoluut niet in de buurt van de Nobelprijs gekomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:19 uur

geplaatst: vandaag om 12:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.