menu

Gekaufte Journalisten - Udo Ulfkotte (2014)

Alternatieve titel: Gekochte Journalisten. Hoe de CIA het Nieuws Koopt

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Duits
Sociaal

336 pagina's
Eerste druk: Kopp, Rottenburg am Neckar (Duitsland)

Ulfkotte doet een boekje open over de invloed van de geheime diensten - en dan met name de CIA - op de grote media in Duitsland. En dan vooral via de zgn. Atlantische connectie. De media blijken volstrekt niet neutraal te zijn en haar eenzijdige positie wordt op veel manieren gekocht. Zelf spaart hij zich helemaal niet. Hij onthuld dat hij zelf veelvuldig omgekocht werd door geheime diensten en door politici. Hij was door en door corrupt en zag het bij vele anderen ook gebeuren. Veel journalisten werden opgenomen in de netwerken van Amerikaanse en Duitse elite-organisaties, zoals Atlantik-Brücke, Trilaterale Commissie, German Marshall Fund, American Council on Germany, American Academy, Aspen Institute en het Institut für Europäische Politik. Ook verschillende Nederlandse top-journalisten zijn lid van een aantal van deze netwerken. Ulfkotte laat met een duizelingwekkend aantal voorbeelden zien hoe politici en media een wel heel eenzijdige en pro-Amerikaanse visie op de wereld in de media verkondigen. De lijn tussen journalisten en propagandisten blijkt maar heel dun te zijn.

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,5
Interessant, maar exclusief op Duitsland gericht boek. Natuurlijk zou het interessant zijn om dit naar Vlaanderen te vertalen. Bedriegers zoals onder meer Robin Rameakers en Johan Tits zijn ontmaskerd, maar allicht zijn zij niet de enigen. Welke journalisten dienen meerdere broodheren is een interessante vraag om eens te beantwoorden.

Door de evolutie om steeds meer met slecht betaalde freelancers te werken, dwingen de mediabazen hen in een rol van afhankelijkheid t.a.v. partijen die hen wat extra aanbieden en in ruil wel een zekere good will verwachten.

De hype rond burgerjournalistiek is wat gaan liggen, maar deze mensen zijn zeker niet vrij van het voeren van een agenda. Schandelijke initiatieven als dewereldmorgen.be beïnvloeden hun lezerspubliek met informatie die duidelijk en gemakzuchtig overgenomen wordt van welwillende bronnen.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:14 uur

geplaatst: vandaag om 00:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.