menu

Spoorlezen: De Beste Reisverhalen uit Rails - Joost Zwagerman, Jack Nouws, Karel Glastra van Loon, Kees van Beijnum, Dirk Mulder, Fred Vermeulen, Vincent Bijlo, Kristien Hemmerechts, Jaap Scholten en Herman Brusselmans (2001)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Reis / Autobiografisch

142 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

Kees van Beijnum heeft Spanje al meer dan twintig maal bezocht. Hij is een groot liefhebber van het land, maar dit keer heeft hij moeite om de smaak weer te pakken te krijgen. Het komt goed, uiteindelijk blijkt vertrekken helemaal onbegonnen werk. Dirk Mulder komt als taalstudent in Londen in aanraking met Costas en Vicky, broer en zus uit Griekenland. Jaren later gaat hij - samen met een fotograaf op reisreportage - in Griekenland kijken of hij Vicky terug kan vinden. In 'De Zwarte Zee is groen' reist Fred Vermeulen met de trein van Kiev naar Odessa en vandaar naar Sevastopol. Deze stad was ooit vanwege het militaire belang volledig van de buitenwereld afgesloten. Er is ook een verborgen stad; 32 meter onder de grond bevinden zich bomvrije catacomben met een capaciteit van vierhonderdduizend personen. Joost Zwagerman reist met de peperdure Eastern & Oriental Express van het kauwgomvrije Singapore naar Bangkok. Eén van de attracties in de trein is een astroloog - zijn voorspellingen laten menigeen vol vraagtekens achter.

zoeken in:
avatar van Rio Negro
3,0
Ik heb dit boekje gelezen tijdens een backpackreis door Zuid Amerika in 2002. De korte reisverhalen lazen toen wel lekker weg. Ik kan me er eigenlijk niet veel van herinneren, behalve dat de tranen me over de wangen biggelden van het lachen tijdens het lezen van Brusselmans' verhaal 'Niet roken in de woestijn'. (De passage over Horst en zijn peperkoeken.)

Gast
geplaatst: vandaag om 12:42 uur

geplaatst: vandaag om 12:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.