menu

Isprinsessan - Camilla Läckberg (2004)

Alternatieve titels: IJsprinses | Fjällbacka #1

mijn stem
3,53 (38)
38 stemmen

Zweeds
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Forum, Stockholm (Zweden)

Als Alexandra met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen,lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.

zoeken in:
avatar van psyche
3,5
psyche (crew)
Dit boek van mijn dochter meegekregen. Mooie pakkende opening vind ik:

Het huis was leeg en verlaten. De kou drong door tot in alle hoeken en gaten. In de badkuip had zich een dun vlies ijs gevormd. Zij had een blauwige tint gekregen.
Zoals ze daar lag, vond hij haar net een prinses. Een IJsprinses.
De vloer waarop hij zat was ijskoud, maar de kou deerde hem niet. Hij stak zijn hand uit en raakte haar aan.
Het bloed op haar polsen was al lang geleden gestold.
Zijn liefde voor haar was nog nooit zo sterk geweest. Hij streelde haar arm, alsof hij de ziel streelde die het lichaam nu had verlaten.
Hij draaide zich niet om toen hij wegging. Het was geen vaarwel, maar een tot ziens.

avatar van psyche
3,5
psyche (crew)
Op de achterkant van de flap wordt de vergelijking gemaakt met Agatha Christie wat met betrekking tot de vraag 'wie heeft het gedaan'? wel te begrijpen is en waarom ik het boek eerder een detective dan een thriller zou noemen.
Tot mijn spijt moest ik aan het slot concluderen dat ik het grootste gedeelte al snel in de gaten heb gehad. Na deze bevestiging kwam het enige verrassende op het allerlaatst, wanneer de politieagent iets buiten het onderzoek te horen krijgt.

4,0
echt een goed boek, maar ben het er wel mee eens dat het meer een dectective lijkt dan een thriller, maar het verhaal zit gewoon goed in elkaar en heeft een verrassend eind.
Ook zit er nog een beetje romantiek in, dus eigenlijk alles wat een boek nodig heeft.

3,0
Ik geef 3 sterren... niet omdat ik het een matig boek vond, maar omdat ik de helft van het boek nodig had om in het verhaal te komen. Pas na de helft zat ik erin en kon ik niet meer stoppen met lezen. Het eindigde zo goed dat ik de opvolgende delen ook wil gaan lezen.

avatar van AmazingPP
3,0
Niet echt mijn ding, mijn eerste Lackberg. Ik vond er een veel te hoog gehalte Harlequin (Bouquetreeks) inzitten. Veel te veel romantisch geleuter. Niet wat ik zoek in een thriller. Daarnaast vond ik het ook niet echt een thriller, maar meer een verhaal wat langzaam voort kabbelt en op het einde tot een conclusie komt. Het was een aanrader, volgens een vriendin van me, maar ik kan niet zeggen dat ik nu de drang heb om nog een boek van Lackberg te gaan lezen. Misschien moet ik dat wel doen, want ze worden beter, heb ik me laten vertellen. Dit boek: net aan 3 *.

3,5
Ben het eens met de vorige reacties, het is meer een detective, maar het zit heel goed in elkaar. Ik had het einde niet zien aankomen. Het enige waar ik me een beetje aan stoorde was de manier waarop bepaalde dingen telkens herhaald werden, bv. de vergelijking tussen de mooie Alex en het 'lelijke eendje' Julia.

avatar van manonvandebron
4,5
Camilla Läckberg hoort bij de schrijvers van realistische thrillers die vooral rond psychologie draaien en niet rond het geweld op zich, al kan er wel eens een lugubere scène in voorkomen. De onderzoekers hebben een privéleven, in tegenstelling tot fictieve detectives van vroeger. Ik ben wel geneigd die stukken over het privéleven wat sneller te lezen dan de stukken die echt over de misdaad gaan.

Dit is een zeer goed debuut, want ik kon niet stoppen met lezen. Een deel van de ontknoping was gemakkelijk te raden, al kwam ik toch nog bij de verkeerde moordenaar uit. Ik dacht dat Lucas Maxwell Nils zou blijken te zijn die zich voordeed als ingeweken Brit. Nelly leek me te sympathiek om de moordenaar te zijn en ik dacht dat ze fysiek niet sterk genoeg was om dat lijk te verslepen.

Läckberg reken ik zeker bij de beste thrillerschrijvers van de nieuwe generatie. Steenhouwer vind ik tot nu toe haar beste.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:45 uur

geplaatst: vandaag om 08:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.