menu

Nous, les Innommables: Un Tabou Birman - Habiburahman en Sophie Ansel (2012)

mijn stem
geen stemmen

Frans
Autobiografisch / Historisch

376 pagina's
Eerste druk: Steinkis, Parijs (Frankrijk)

Habiburahman werd geboren in 1979 en groeide op in een klein dorp in het westen van Birma. Toen hij drie jaar oud was, verklaarde de militaire leider van het land dat het volk van Habiburahman, de Rohingya, niet tot de 135 erkende etnische groepen behoorde, die de acht 'nationale rassen' van Birma vormen. Hij bleef staatloos achter in zijn eigen land. Sinds 1982 hebben miljoenen Rohingya hun huizen moeten ontvluchten als gevolg van extreme vooroordelen en vervolging. In 2016 en 2017 heeft de regering het proces van etnische zuivering geïntensiveerd en meer dan 600.000 Rohingya waren gedwongen om de grens met Bangladesh over te steken. Dit is het eerste verslag van een Rohingya zelf, om de waarheid achter deze humanitaire crisis bloot te leggen. Gezien door de ogen van een kind, wordt de historische vervolging van de Rohingya getoond en getuigt Habiburahman van het geweld dat hij gedurende zijn leven moest ondergaan, totdat hij zijn land ontvluchtte om uiteindelijk in 2009 per boot in Australia aan te komen. Hij verbleef bijna drie jaar in Australische detentiecentra en woont sinds zijn vrijlating in Melbourne. De Franse journaliste en filmregisseuse Sophie Ansel volgde Habiburahman eerst tijdens zijn ballingschap in Maleisië en kwam hem daarna opnieuw tegen, terwijl hij in Australië achter de tralies zat.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Op 6 augustus 2019 kwam bij Scribe Publications te Melbourne de Engelse vertaling 'First, They Erased Our Name: A Rohingya Speaks' uit.

Op 4 augustus 2019 haakt Gay Alcorn op die Engelse vertaling in met haar recensie voor The Guardian:
‘The land where we lived has gone' – the life story of a Rohingya refugee | World news | The Guardian - theguardian.com

Gast
geplaatst: vandaag om 17:24 uur

geplaatst: vandaag om 17:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.