menu

Brother Hermitage: The Shorts - Howard of Warwick (2015)

Alternatieve titel: The Chronicles of Brother Hermitage #4.5

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Humoristisch / Detective

93 pagina's
Eerste druk: The Funny Book Company, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wroetend door afgedankte manuscripten na een ongeval in een perkamentfabriek heeft Howard van Warwick een opmerkelijk verhaal kunnen reconstrueren. In feite verscheidene daarvan. Deze verhalen werpen een nieuw licht op middeleeuws onderzoek, maar het is geen helder licht. Zij volgen het komen en gaan van broeder Hermitage, de monnik die op een of andere wijze het mysterie van ‘The Heretics of De’Ath’ wist op te lossen. De monnik die struikelend door de moord van ‘The Garderobe of Death’ ging. De monnik die dwaalde door ‘The Tapestry of Death’. En de monnik die levend tevoorschijn kwam uit ‘Hermitage, Wat and Some Murder or Other’. Doen wat geen andere verteller van middeleeuwse moordzaken, waarschijnlijk heel verstandig, zou durven doen, neemt Howard van Warwick ons mee in de geest van broeder Hermitage. Daar vinden we heel veel ruimte, maar dat staat bijna geheel gevuld met boeken. In de wereld van de middeleeuwse onderzoeksmonnik bestaan veel voorbeelden van schittering, van vooruitdenken en inzicht. En dan is daar nog broeder Hermitage. Uit de beschikbare manuscripten blijkt dat hij de voorloper was van de populaire middeleeuws detective, over wie zoveel is geschreven. Hij was echter noch populair noch echt een detective. Hij was zeer middeleeuws. Deze korte verhalen van enkele van zijn ervaringen tonen alleen aan waarom andere namen het hebben gemaakt in de moderne tijd.

zoeken in:
PQV00
In goodreads wordt deze titel aangeduid als ‘The Chronicles of Brother Hermitage #3.5’, maar aangezien in de plotomschrijving vier titels genoemd worden die aan deze bundel voorafgaan heb ik gekozen voor #4.5.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:24 uur

geplaatst: vandaag om 15:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.