menu

Andy Kaufman Revealed! - Bob Zmuda en Matthew Scott Hanson (1999)

Alternatieve titel: Best Friend Tells All

mijn stem
geen stemmen

Engels
Humoristisch / Biografie

336 pagina's
Eerste druk: Back Bay Books, New York (Verenigde Staten)

Bob Zmuda vertelt over zijn unieke vriendschap (en langdurige samenwerking) met Andy Kaufman. Bij het grote publiek genoot Kaufman vooral bekendheid vanwege zijn rol in 'Taxi', een populaire Amerikaanse sitcom, maar daarnaast was hij ook een echte 'comedian's comedian'], die zijn publiek voortdurend op het verkeerde been zette. In deze biografie krijgt de fan voor het eerst een blik achter de schermen.

zoeken in:
nEMO
Bob Zmuda was een aantal jaar geleden nog te gast bij WTF, de podcast van komiek Marc Maron, en vertelde toen een paar anekdotes die ook in dit boek zijn opgenomen. Een ideaal voorproefje dus: WTF - EPISODE 274 BOB ZMUDA by dr hfuhruhurr | Free Listening on SoundCloud

Hoe dan ook is Andy Kaufman Revealed! een zware aanrader, aangezien Zmuda (als Kaufmans vaste co-scenarist) altijd in on the joke was. Wanneer Kaufman met vrouwen worstelde, of live op tv begon te bedelen, of ontkende dat hij de man achter Tony Clifton was, wist je als kijker nooit echt waar je aan toe was. Want voor wie was de grap – als het al een grap was – nu eigenlijk bedoeld? Voor zijn medespelers, die met de voeten van het publiek speelden? Voor het publiek, omdat Letterman echt nooit wist wat Kaufman nu weer zou uitkramen? Of voor Andy zelf? Zmuda licht hier voor het eerst een (hilarisch) tipje van de sluier.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:56 uur

geplaatst: vandaag om 15:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.