menu

Hiking with Nietzsche: Becoming Who You Are - John Kaag (2018)

Alternatieve titel: Met Nietzsche de Bergen In: Word Wie Je Bent

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Biografie / Reis

272 pagina's
Eerste druk: Granta, Londen (Verenigd Koninkrijk)

John Kaag maakt in 'Met Nietzsche de bergen in' twee filosofische reizen – als recalcitrante 19-jarige en als 36-jarige echtgenoot en vader. Tijdens beide reizen gaat Kaag al hikend op zoek naar de bronnen van Nietzsches filosofie en leven. Hij verweeft filosofische ontdekkingen met zijn eigen zoektocht naar een authentiek leven. De radicale ideeën van Nietzsche blijken verschillende dingen te betekenen tijdens verschillende momenten op de levensweg. En 'hiking' blijkt de perfecte metafoor voor nietzscheaans leven: zelfs een flinke uitglijder maken is onmisbaar om te worden wie we zijn.

zoeken in:

avatar van Raspoetin
4,0
"There exists in the world a single path along which no one can go except you: whither does it lead? Do not ask,” Nietzsche instructs, “go along it.” The path of self-reliance would become the high road that would eventually lead him to the Alps.
[Pag. 26]

Gast
geplaatst: vandaag om 21:58 uur

geplaatst: vandaag om 21:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.