menu

Dominion: How the Christian Revolution Remade the World - Tom Holland (2019)

Alternatieve titels: Heerschappij: De Christelijke Invloed op het Westerse Denken | Heerschappij: Hoe het Christendom het Westen Vormde

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Humoristisch

624 pagina's
Eerste druk: Little, Brown and Company, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De Romeinen geloofden dat kruisiging het ergst denkbare lot was. Daarom was het zo’n geschikte straf voor slaven. Dus is het verbazingwekkend dat mensen zijn gaan geloven dat een specifieke gekruisigde, ene Jezus, een god was. Het christendom is het langst voortdurende, invloedrijkste erfgoed van de oude wereld; de opkomst ervan is de belangrijkste ontwikkeling in de westerse geschiedenis. Steeds meer mensen hebben het geloof van hun voorouders verlaten en wijzen alle religies af – toch blijven ze er herkenbare erfgenamen van. 'Heerschappij' vertelt het verhaal van hoe we zijn geworden wie we zijn, en waarom we denken zoals we denken. Van de Perzische invasie van Griekenland in 480 v.Chr. tot de migratiecrisis in Europa van nu. Waarom was het christendom revolutionair en ontregelend? Waarom zijn in het Westen zoveel denkbeelden nog altijd onafwendbaar christelijk? Concepten als secularisme, liberalisme, wetenschap en homoseksualiteit zijn diep geworteld in een christelijk zaaibed. Van Babylon tot The Beatles, van Sint-Michaël tot #MeToo: 'Heerschappij' toont hoe het christendom de wereld heeft veranderd.

zoeken in:
avatar van apocrief
3,5
Vlot geschreven boek door een atheïst over de christelijke invloed in het Westen. Vreemd genoeg geen Jeanne d'Arc, maar wel The Beatles. De auteur is dan ook een Engelsman en geen Fransman. Helaas vindt Holland het John Lennon nummer door en door christelijk, terwijl Lennon duidelijk het Communistisch Manifest gebruikt heeft als inspiratie. Het Communisme, het Nationaal Socialisme en het Fascisme hebben zich dan weer laten inspireren door Darwin en zijn evolutietheorie. Samen goed voor miljoenen doden. Dat u dat maar weet.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:51 uur

geplaatst: vandaag om 07:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.