menu

Ålevangeliet - Patrik Svensson (2019)

Alternatieve titel: De Lange Weg naar Huis

mijn stem
geen stemmen

Zweeds
Ideeƫnliteratuur

256 pagina's
Eerste druk: Albert Bonniers, Stockholm (Zweden)

Patrik Svensson groeide op in het zuiden van Zweden, niet ver van de zogenoemde palingkust. Al op jonge leeftijd leerde zijn vader de kleine Patrik oppaling vissen. Uren en dagen brachten vader en zoon in stilzwijgen samendoor, vissend op deze mysterieuze vis. Al sinds Aristoteles wordt het ‘palingvraagstuk’, zoals het in de natuurwetenschap wordt genoemd, beschouwd als een onoplosbaar probleem. Geen mens heeft ooit twee palingen zien paren,niemand kan de vraag beantwoorden waarom elke paling in de Sargassozee wordt geboren en sterft. Wat zegt de eindeloze reis van de paling over de zoektocht van de mens naar zijn oorsprong? Wat kun je eigenlijk over eenpaling – of over een mens – te weten komen? Svensson buigt zich in dit boekover de raadselachtige vis en keert daarvoor terug naar het huis van zijn jeugd. Maar bovenal schrijft hij over een zoon en zijn vader, en hun gedeeldeliefde voor een vis.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Recensie in Letter & Geest, bijlage dagblad Trouw d.d. 23 november 2019. Zi ook Kings of the Yukon: An Alaskan River Journey - Adam Weymouth (2018) - BoekMeter.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 22:05 uur

geplaatst: vandaag om 22:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.