menu

Ik Wil Geen Hond Zijn - Alma Mathijsen (2019)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

96 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Liefdesverdriet is allesomvattend, het dendert onaangekondigd ons leven binnen en laat ons koud en alleen achter. Maar wat als er een uitweg is voor liefdesverdriet? Als we ons niet meer maandenlang hoeven wentelen in onze eigen pijn? Als we het verlangen naar de ander niet meer hoeven te voelen? Als we ’s nachts niet meer wakker liggen van het knagende gemis,als we geen pijnsteken voelen bij het zien vaneen verliefd stel? Wat dan? "Ik wil geen hond zijn" is een novelle over een vrouw die besluit dat ze wil veranderen in een hond om zo herenigd te wordenmet haar ex-geliefde. Ze zal ongelimiteerd van hem kunnen houden, janken als hij de kamer verlaat, zich tegen hem aanvlijen op de banken grommen naar elke indringer.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,5
Ik vond dit wel een mooi boekje. In het eerste deel weet Mathijsen vrij raak haar liefdesverdriet te beschrijven. Het tweede deel is wat vreemder waar ik eerst niet in mee kon gaan (mensen die in dieren veranderen, dat doet denken aan Die Verwandlung of The Lobster, waar ze zelf ook naar verwijst) want zoiets balanceert nogal op een dun lijntje van geloofwaardigheid. Maar Mathijsen blijft met een strak gezicht schrijven en juist door dit serieus te benaderen houdt ze net aan die geloofwaardigheid, buiten dat ze de transformatie ook wel aardig beschrijft. Het laatste hoofdstuk had sterker gekund, wist ook niet helemaal wat ik ermee moest. 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:40 uur

geplaatst: vandaag om 13:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.