menu

Roofworld - Christopher Fowler (1988)

Alternatieve titel: Dakwereld

mijn stem
4,75 (4)
4 stemmen

Engels
Fantasy

300 pagina's
Eerste druk: Legend, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op de daken van Londen bevindt zich een alternatieve wereld, bewoond door mensen die de werkelijkheid ontvlucht zijn. Een wereld waar stricte regels gelden om te kunnen overleven. Maar ook in deze wereld speelt corruptie en rivaliteit een rol. Wanneer Robert en Rose bij toeval in Dakwereld verzeild raken worden ze meegezogen in een avontuur op leven en dood...

zoeken in:
5,0
1e boek dat ik van Fowler las, en meteen een openbaring.
Erg herkenbaar ook, ondanks dat het al ergens uit 1988 komt, als je Londen een beetje kent. Verder is het hele idee van mensen die op daken leven en via een soort kabelbaan van gebouw naar gebouw zweven best goed, als soort alternatief voor de zwervers die onder de grond leven. Het verhaal bevat ook wel wat horror achtige momenten qua hoeveelheid bloed en gruwel.

avatar van narva77
5,0
Geweldig boek, járen terug gelezen. Ook hier mag nog wel eens een film van gemaakt worden!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:44 uur

geplaatst: vandaag om 10:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.