menu

Our Women on the Ground: Essays by Arab Women Reporting from the Arab World - Hannah Allam, Nada Bakri, Hwaida Saad, Lina Attalah, Jane Arraf, Natacha Yazbeck, Nour Malas, Hind Hassan, Eman Helal, Aida Alami, Shamael Elnoor, Amira Al-Sharif, Asmaa al-Ghoul, Heba Shibani, Lina Sinjab, Zaina Erhaim, Zeina Karam, Donna Abu-Nasr en Roula Khalaf (2019)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Waargebeurd / Historisch

302 pagina's
Eerste druk: Penguin, New York (Verenigde Staten)

Een groeiend aantal ‘sahafiyat’, journalistes met een Arabische achtergrond of met een achtergrond in het Midden-Oosten, werken er onophoudelijk aan om vorm te geven aan genuanceerde verhalen over hun veranderende thuislanden, waarbij zij vaak hun leven riskeren aan de frontlinies van oorlogen. Van seksuele intimidatie op de straten van Cairo tot de moeilijkheden van het reizen zonder mannelijk gezelschap in Jemen, worden zij geconfronteerd met uitdagingen die uniek zijn te noemen. Dat geldt echter ook voor sommige voordelen die zij hebben, zoals de mogelijkheid om openhartig te spreken met andere vrouwen in een Syrische kliniek of een exclusieve schoonheidswedstrijd voor schapen bij te wonen in Saoedi-Arabië. In dit boek vertellen negentien van deze sahafiyat voor de eerste keer hun verhaal, waarbij zij vooroordelen over de vrouwen uit hun regio doorbreken en een dringend noodzakelijk perspectief bieden op een deel van de wereld dat vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd. Hun essays zijn doorgaans rechtstreeks in het Engels geschreven, een enkele is vanuit het Arabisch vertaald. Het boek is voorzien van een beperkt aantal zwart-witfoto’s van minder dan een halve pagina groot. De negentien essays zijn onderverdeeld in vijf rubrieken: ‘Remembrances’, ‘Crossfire’, ‘Reslilience’, ‘Exile’ en ‘Transition’. Van de negentien bijdragende sahafiyat, zijn in een appendix korte, alineagrote biografieën opgenomen.

zoeken in:
avatar van Sol1
4,5
Sol1 (moderator)
Recensie van 27 maart 2019 op Middle East Monitor:
Our Women on the Ground: A Review

Gast
geplaatst: vandaag om 17:16 uur

geplaatst: vandaag om 17:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.