menu

Verboden Liefdes: Openhartige Verhalen van Minnaressen - Astrid Joosten (2002)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal / Waargebeurd

141 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Kiest een vrouw bewust voor de status van minnares, of is zij een aanhankelijke vrouw die tweede viool moet spelen en altijd maar moet afwachten? Wat zijn haar verwachtingen? Hoopt zij dat hij ooit zijn gezin voor haar zal verlaten? En waarom zijn er zo veel vrouwen in zo'n positie? Astrid Joosten ging op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen en interviewde vijftien vrouwen die het kunnen weten, omdat zij het aan den lijve hebben ondervonden. Het levert vijftien opmerkelijke geschiedenissen op, zoals die van een vrouw die haar minnaar wel wil verlaten, maar dit zelfstandig maar niet voor elkaar krijgt.

zoeken in:
3,5
Opmerkelijk boek. Geen grootse literatuur, maar ook niet verzonnen. Ook al betreft het maar 15 situaties / geschiedenissen van vrouwen (geen valide steekproef dus), toch geeft het boek een goede inkijk in de psyche en belevingswereld van vrouwen in deze omstandigheden, met een structurele minnaar. En dan kunnen vrouwen ver gaan, verder dan ze eigenlijk vaak zelf willen. De vrouwen zijn vaak onmachtig hun situatie echt te veranderen. De mannen komen daarbij over als egocentrische twijfelaars, die het voor een groot gedeelte om de seks gaat. Tja ...

Gast
geplaatst: vandaag om 17:25 uur

geplaatst: vandaag om 17:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.