menu

Find Me - André Aciman (2019)

Alternatieve titel: Vind Me

mijn stem
2,75 (6)
6 stemmen

Engels
Sociaal

272 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus and Giroux, New York (Verenigde Staten)

Elio's vader Samuel – gescheiden – is op weg naar Rome om een bezoek te brengen aan zijn zoon, die pianist geworden is. In de trein raakt hij in gesprek met Miranda, een jonge fotograaf. Het is een ontmoeting die zijn leven voorgoed zal veranderen. Elio verhuist kort daarop naar Parijs, waar ook hij een intense relatie krijgt, terwijl Oliver – inmiddels professor in de Verenigde Staten en vader van twee volwassen zoons – overweegt terug te keren naar Italië. Naar degene van wie hij nooit afscheid heeft kunnen nemen.

zoeken in:
avatar van Remco
2,0
Find me- André Aciman

Wat had ik me verheugd op dit boek! Zo gauw het verkrijgbaar was snelde ik mijzelf naar Paagman om, in dit geval de Engelse uitgave, direct te bemachtigen.
Het zal oktober geweest zijn en blijkens uit dit schrijven duurde het tot vandaag dat ik het uitlas.
‘Call me by Your name’ prijkt al sinds ik het las (2007) bovenaan mijn lijst van meest favoriete boek! Ik was en ben weg van de tekst, het verhaal. Elio en Olivier, Italië... de eerste liefde, hunkering en verlies en de mijmering aan wat ooit zo mooi mocht zijn. Echte romantiek doet altijd pijn, snijdt in je ziel.

Hoe anders was dat in dit boek. In plaats van een onstilbare leeshonger, een schrokken van de pagina’s was het werken geblazen. Ieder ‘hapje’ kostte energie en nergens, nee echt nergens, smaakte het naar meer. Waar bleven de mooie zinnen, de reflecties op het leven en de liefde? Wat was er van die prachtige vader over? Was de man waarmee het verhaal begon werkelijk dezelfde persoon? Ik hoopte dat nadat ik me door de oppervlakkige schrijverij over de vader me aan Elio kon laven. Maar niets, helemaal niets gebeurde er!
Ook bij Olivier bleef het vlak, leeg en weinig zeggend!
Hoe kan het dat personages die zo tot leven hadden kunnen komen in het eerste werk zo dun, zo magertjes werden neergezet in dit boek?
Wat maakte dat dit verhaal verteld moest worden? Ik heb er het antwoord niet op.
Het zou bijna een schaduw werpen op mijn zo geliefde ‘Call me by Your name’. Een boek zo prachtig dat het eigenlijk ook niet anders kon zijn dan dat ‘Find me’ er slechts in de schaduw van kon staan!

2,0
Tot in den treure langdradige en uitgemolken variaties op hetzelfde thema...

Ted Kerkjes
Hoewel Call Me By Your Name een sterke fanbase heeft ken ik echt niemand die dit vervolg goed vond. Het lijkt erop dat Aciman de plank flink heeft misgeslagen met dit boek.

avatar van stefan dias
Ted Kerkjes schreef:
Hoewel Call Me By Your Name een sterke fanbase heeft ken ik echt niemand die dit vervolg goed vond. Het lijkt erop dat Aciman de plank flink heeft misgeslagen met dit boek.


Ik vond de eerste ook al niet echt denderend. Een toevalstreffer waar een opportunistisch vervolgje aan gebreid moet worden?

2,0
Ik volg je, stefan dias, maar de eerste keer had het thema en de psychologische uitwerking toch wel iets bijzonder...

4,0
Oké dit is niet het vervolg waar ik op hoopte, maar toch heb ik genoten van het boek. Al had het eigenlijk gewoon los moeten zijn van Call me by your Name. Dan was er ook niet de 'hunkering' naar bepaalde momenten. Want zeker de eerste twee delen van dit boek vond ik echt heel mooi.

2,0
Het eerste deel had inderdaad op zich wel iets, wwelover, tenminste de eerste 30 bladzijden of zo, juist in de mate dat het los stond van Call me by your name...

Gast
geplaatst: vandaag om 08:25 uur

geplaatst: vandaag om 08:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.