menu

Caetés - Graciliano Ramos (1933)

Alternatieve titel: Kannibalen

mijn stem
geen stemmen

Portugees
Autobiografisch

210 pagina's
Eerste druk: Schmidt, Rio de Janeiro (Brazilië)

In de jaren twintig van de twintigste eeuw, in Palmeira dos Índios, een stoffig provinciestadje in Noord-Oost Brazilië maken de notabelen in die pre-technologische tijd de dienst uit. João Valério arriveert in dit stadje en is vastbesloten een geweldige roman te schrijven over de stam die daar vroeger heeft gewoond. Maar geleidelijk aan neemt de kleingeestigheid van het leven in de stad hem in beslag en raakt hij betrokken bij geschillen en lokale roddels. Daarnaast heeft hij een geheim. Hij is namelijk verliefd op Luisa, de vrouw van zijn baas.

zoeken in:
'Kannibalen', 'Sao Bernardo', 'Angst' en 'Dorre Levens' zijn vier romans van de Braziliaan Graciliano Ramos (1892-1953. Caetés is zijn eerste roman. Met elkaar vormen ze een satirisch vierluik. Caetés verscheen in 1933, maar werd geschreven in de periode van 1926 tot 1930. De handelingen spelen zich af in de plaats waar de schrijver toen woonde, Palmeira dos Índios, een stoffig stadje in het binnenland van de noordoostelijke deelstaat Alagoas.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:14 uur

geplaatst: vandaag om 17:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.