menu

Alles Umsonst - Walter Kempowski (2006)

Alternatieve titel: Alles voor Niets

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Duits
Historisch

384 pagina's
Eerste druk: Knaus, München (Duitsland)

Januari 1945. Het is een meedogenloos strenge winter als de Russen de Duitse provincie Oost-Pruisen binnenvallen. Honderdduizenden mensen slaan op de vlucht. Maar op het landgoed Georgenhof dompelt de beeldschone Katharina von Globig zich onder in een droomwereld vol muziek en literatuur. Wanneer de dorpspastoor haar vraagt een onderduiker op te vangen, stemt ze in. De man wordt echter opgepakt, evenals de argeloze Katharina. En terwijl zij wegkwijnt in haar koude cel, slaan haar familieleden op de vlucht. Een aftocht die eindigt in een nachtmerrie.

zoeken in:
avatar van eRCee
Dit jaar verschenen bij Uitgeverij Thomas Rap.

avatar van Raspoetin
Hoe konden de meeste Duitsers zich zo lang blind houden voor de misdaden van de nazi’s? - NRC
Een van de grootste Duitse taboes was het lot van de Heimatvertriebenen, de Duitsers die aan het einde van de oorlog in het oosten van het Derde Rijk massaal op de vlucht sloegen voor de wraakzucht van de Russen. Walter Kempowski schreef er een roman over. (●●●●)

Gast
geplaatst: vandaag om 14:34 uur

geplaatst: vandaag om 14:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.