menu

Haar Verborgen Geheim - Mary Schoon (2019)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Historisch / Streek/Familie

240 pagina's
Eerste druk: Zomer & Keuning, Utrecht (Nederland)

In 1921 ruimt een doodgraver een graf op het kerkhof in Berkhout en vindt daarin een lege kist. Het verhaal gaat terug naar 1890, wanneer weduwnaar Rinus trouwt met een weduwe in wie hij een nieuwe moeder voor zijn kinderen ziet. Maar zijn nieuwe vrouw Aagt, denkt aan niemand anders dan zichzelf, met desastreuze gevolgen voor Rinus; kinderen en die van haarzelf. Het antwoord op het mysterie van de lege kist legt een pijnlijke familiegeschiedenis bloot.

zoeken in:
avatar van Tiany
4,0
Wat een mooi, simpel en toch indrukwekkend verhaal. Het lijkt wel een sprookje voor volwassenen. Een brave huisvader met 3 kinderen, moet aan het sterfbed van zijn vrouw beloven een nieuwe (stief-) moeder te zoeken die goed voor hun kinderen, én voor hem zal zorgen. Met tegenzin, en ook op aanraden van mijnheer pastoor, huwt hij later met weduwe Aagt Mooy. Deze heeft eveneens 2 kinderen. Aagt is een feeks en haat haar stiefkinderen grondig. De kinderen onder elkaar hebben een zeer goede band, ook de vader staat voor iedereen klaar. Maar ze worden niet gespaard van verdriet en misèrie. En daar speelt Aagt nog een extra grote rol in. Ze is een doortrapte kreng.
Het einde had ik iets anders willen zien, maar al bij al is het verhaal zalig om te lezen. Ik ben meteen een nieuw boek van deze schrijfster begonnen. Ik ben benieuwd.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:45 uur

geplaatst: vandaag om 16:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.