menu

Spring - Ali Smith (2019)

Alternatieve titels: Lente | Seasonal #3

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Engels
Psychologisch

304 pagina's
Eerste druk: Hamish Hamilton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De nieuwe roman van Ali Smith, Lente, maakt deel uit van de (los van elkaar te lezen) seizoenencyclus. Wat is de verbindende factor tussen Katherine Mansfield, Charlie Chaplin, Shakespeare, Rilke, Beethoven, Brexit, het heden, het verleden, het noorden, het zuiden, het oosten, het westen, een man die treurt om een verloren tijd, een vrouw die verstrikt zit in de moderne tijd? De lente. De grote koppelaar. Met oog voor de migratie van verhalen in de loop van de tijd en voortbordurend op Pericles, een van de meest resistente en speelse stukken van Shakespeare, vertelt Ali Smith het onmogelijke relaas van een onmogelijke tijd. In een tijd van muren en ''lockdown'' gooit Smith de deur open. De tijd waarin we leven verandert de natuur. Zal deze tijd ook de natuur van verhalen veranderen?

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Recensie Eva Meijer in Trouw bijlage Letter & Geest d.d. 22 juni 2019.

4,5
Prachtig boek. Ik heb de Engelstalige versie gelezen en die is de moeite. De subtiele metaforen, het openen van mogelijkheden, het spelen met taal en een meeslepend verhaal. Ontroerend, confronterend, actueel en tijdloos tegelijk. Haar verhalen zijn altijd erg gelaagd en veelzijdig, dit verhaal is er eentje met een indrukwekkende diepgang. Een hoopvol verhaal, zo zouden er meer moeten zijn over onze wereld vandaag.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:34 uur

geplaatst: vandaag om 19:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.