menu

Furious Hours: Murder, Fraud, and the Last Trial of Harper Lee - Casey Cep (2019)

Alternatieve titel: De Moordenaar, de Advocaat en de Schrijver: Over het Boek dat Harper Lee Nooit Schreef

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Biografie / Waargebeurd

336 pagina's
Eerste druk: Knopf Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Casey Cep blaast in ‘De advocaat, de moordenaar en de schrijver’ het verloren geraakte true crime-verhaal dat Harper Lee schreef nieuw leven in. Alabama jaren zeventig: dominee Willie Maxwell wordt beschuldigd van de moord op vijf van zijn eigen familieleden, maar een veroordeling blijft jarenlang uit door de handigheid van zijn advocaat. Dan wordt Maxwell bij de begrafenis van zijn laatste slachtoffer neergeschoten. Ondanks de aanwezigheid van honderden getuigen wordt de dader vrijgesproken – dankzij dezelfde advocaat die eerder de dominee verdedigde. Harper Lee zit in het publiek tijdens de rechtszaak. Twaalf jaar eerder hielp ze haar goede vriend Truman Capote bij het onderzoek voor de true crime-klassieker 'In Cold Blood'. Nu is ze vastbesloten om de gebeurtenissen rondom de zaak-Maxwell te verwerken tot de langverwachte opvolger van haar bestseller 'To Kill a Mockingbird'. Cep combineert het rechtbankdrama met een biografie van Harper Lee.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,5
True crime annex Nelle Harper Lee biografie. Bestaat uit 3 delen.
Deel 1 is het wonderlijke verhaal van dominee Willie Maxwell die op bizarre wijze uit de gevangenis blijft terwijl iedereen weet wat ie geflikt heeft. Totdat hij zelf ondersteboven geschoten wordt.

Deel 2 gaat over de advocaat van Maxwell, Tom Radney, een progressieve advocaat met politieke aspiraties in het zuiden van de VS in de jaren 60/70. Een carriere die gedoemd is te mislukken in een staat vol rednecks. Daarnaast komt in dit deel natuurlijk ook Maxwell voor, maar gaat het vooral over zijn moordenaar die ook door Radney verdedigd werd.
Tot zover het bizarre verhaal van Willie Maxwell en zijn advocaat, deel 3 is een biografie over Harper Lee. Haar grootste succes en haar strubbeling om een tweede boek te schrijven en haar leven als ietwat zonderlinge dame. En uiteraard komt ook In Cold Blood ter sprake, het boek van haar jeugdvriend Truman Capote (over zonderlinge trypes gesproken) en waar Harper Lee aan mee heeft gewerkt.
En tot slot waarom Haper Lee er niet in slaagde haar eigen true crime boek te schrijven over de zaak Willie Maxwell.

Mooi boek, leest vlot, zeer interessant. In twee nachtelijke sessies van 200 en 170 paginas gelezen en behalve over Maxwell, Radney en Harper Lee ook veel geleerd over de geschiedenis van levensverzekeringen, Alabama en de rechten van de Afro Amerikanen en nog een aantal zaken die Casey Cep gebruikt als inleiding of ter verduidelijking.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:30 uur

geplaatst: vandaag om 13:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.