menu

Maurice - Anne-Laure Van Neer (2017)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

297 pagina's
Eerste druk: Kramat, Westerlo (België)

Maurice, 65 jaar en seriemoordenaar, belooft aan zijn stervende moeder om zijn roeping op te geven. Het is voorgoed gedaan om de Mensheid te bevrijden van bumperklevers, BMW-rijders en Alfa-mannetjes. Alles verloopt volgens plan tot zijn dochter thuiskomt met een nieuwe vriend. Een Alfa. Kan Maurice de verleiding weerstaan?

zoeken in:
avatar van Tiany
4,0
Maurice, speciale kerel. Vergelijkt zichzelf vaak met Jezus, hij is ook een redder, maar ziet het allemaal nog iets anders. Hij deed me een beetje aan Dexter denken. Heeft de pest aan Alfa’s, wil ze allemaal liquideren om de Omega’s te beschermen, zo ook de Alfa’s die zijn leven passeren.
Maar helaas heeft hij een belofte gedaan aan zijn moeder op haar sterfbed, hij moet stoppen met moorden, maar mag nog één persoon vermoorden. Maurice heeft zijn keuze gemaakt, hij weet precies wie, waar, wanneer en waarom.
Maar zijn uitstekende plan wordt hem niet makkelijk gemaakt, er passeren meerdere mensen zijn pad die zijn leven en plannen danig in de war brengen.
Weer een subliem verhaal van Anne Laure Van Neer.
“Maurice” is niet mijn favoriete boek van deze schrijfster, want dat is tot hiertoe “Louise”, maar dit verhaal zit weer knap in elkaar, de spanning wordt mooi opgebouwd, ik heb er eveneens erg van genoten.
Ik ben zeer benieuwd naar het volgende boek dat ik van Anne-Laure zal lezen “Joséphine”.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:52 uur

geplaatst: vandaag om 19:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.