menu

The Topeka School - Ben Lerner (2019)

Alternatieve titel: Leerjaren in Topeka

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Engels
Sociaal

304 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus & Giroux, New York (Verenigde Staten)

Het is halverwege de jaren negentig en Adam Gordon doet eind­examen in Topeka, Kansas. Zijn ouders zijn beroemde psycho­therapeuten; de gesprekken ’s avonds aan de eettafel zijn navenant indringend. Op school geniet Adam enige faam als kampioen van de plaatselijke debatclub, als aspirant­dichter en als gewichtheffer. Hij is ook een van de leerlingen die de zonderlinge klasgenoot Darren bij wijze van experiment in het ‘coole’ kliekje opneemt. Diens aanwe­zigheid op een van de tienerbacchanalen die Adam in het weekend bezoekt, zal desastreuze gevolgen hebben.

zoeken in:
avatar van stefan dias
3,5
Ik heb 'm in het Engels gelezen. Dat heeft natuurlijk vooral voordelen, maar anderzijds ontgaan mij ook zaken zoals de precieze lading van 'the spread', waar dit boek uiteindelijk toch op neer lijkt te komen. Ik vind ook de synopsis een beetje raar, alsof alles om dat incident en die desastreuze gevolgen draait.
Ik merk vooral veel vervreemding en mensen die (psychologen nota bene) niet echt tot elkaar door schijnen te dringen en relaties die eerder verwateren dan hechter worden. En natuurlijk de constatatie dat communicatie en overleg langzaam aan wijkt voor hufterig geschreeuw, waarbij - helaas - ook hier weer Trump erin slaagt de aandacht naar zich toe te trekken. Nee, vrolijk werd ik er niet van. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd.

avatar van superfreak
Bezint eer ge begint. Ik heb het halverwege weggelegd. Misschien ontgaat mij het één en ander maar ik kom er gewoon niet doorheen. Het boeit totaal niet, de verhaallijn is moeilijk te vinden, redenaties zijn soms moeilijk te volgen, er wordt gesprongen in de tijd waar ik niet hou en het nut van een wisselend perspectief zie ik ook niet.
Jammer, want ik had er veel zin in.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:22 uur

geplaatst: vandaag om 13:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.