menu

The Weird: A Supernatural Horror - Matt Shaw (2018)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

136 pagina's
Eerste druk: CreateSpace, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Er ligt iets vreemds op de loer in de schaduw. Wat het precies is of hoe het eruitziet weet niemand. Soms meent iemand het te hebben gezien in een ooghoek, maar wanneer er dan goed gekeken wordt, is er niets meer te zien. Toch zijn ze er wel; ze liggen te wachten om mensen dood te laten schrikken in de hoop dat ze de zielen van hun slachtoffers kunnen overnemen. De slachtoffers zullen dan ook nooit meer hetzelfde zijn.

zoeken in:
avatar van Shaky
3,0
The Weird: A Supernatural Horror draait om verschillende mensen die allen tickets krijgen om naar een luxe resort in Engeland te komen. Van wie of waarom ze dit krijgen is voor niemand duidelijk, maar zo'n kans laat je natuurlijk niet lopen. Al snel wordt duidelijk dat ze toch maar beter thuis hadden kunnen blijven....

Shaw speelt in het verhaal met de diepste angsten van zijn personages en switcht tussen de echte wereld en de droomwereld. Hij doet dit vrij verdienstelijk en het is jammer dat dit geen uitgebreider boek is. De opzet is prima en de monsters, die symbool staan voor het onderbewuste van de mens, zijn effectief in hun rol. De passages waarbij deze monsters centraal staan, komen toch best spannend over en ook de nodige 'gore' is aanwezig.

Wat echter opnieuw opvalt, nadat dit in Dead End - Matt Shaw (2018) ook al opviel, zijn de taalfouten die in het boek staan: 'I've afraid that...' en meerdere interpunctiefouten. Daarnaast stoort het dat Shaw te veel herhaalt. Bij de introductie van de twee jongens die hun eigen podcast hebben wordt binnen één bladzijde twee keer 'and not just because he wanted to share his love for horror' genoemd. Wanneer diezelfde jongens een grapje maken voor hun podcast, wordt daar plotseling meer dan een hele bladzijde aan gewijd; volkomen overbodig en pure opvulling. Zonde, want het verhaal heeft in essentie meer dan genoeg te bieden.

Opnieuw voornamelijk gemiste kansen in een boek van Shaw dat voldoende pluspunten kent om te kunnen boeien, maar te weinig te bieden heeft om echt iets teweeg te brengen binnen de lezer: 3*.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:29 uur

geplaatst: vandaag om 07:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.