menu

Confessor - Terry Goodkind (2007)

Alternatieve titel: De Ongeschreven Wet

mijn stem
3,98 (20)
20 stemmen

Engels
Fantasy

704 pagina's
Eerste druk: Tor, New York (Verenigde Staten)

De toekomst van het laatste restje vrije mensen is gehuld in inktzwarte duisternis, ze staan op het punt door het kwaad te worden overweldigd en zijn onmachtig de komst van een wrede nieuwe wereld te voorkomen. En Richard? Hij gaat zwaar gebukt onder het feit dat zelfs hij machteloos is. Bovendien, hij voelt zich nog eens extra bedrukt vanwege een zonde die hij onmogelijk kan opbiechten aan de vrouw van wie hij zo zielsveel houdt, de vrouw die hij heeft verloren. Kahlan.

zoeken in:
avatar van Fedor
4,5
Een prachtig slotdeel van een schitterende serie. Echt een aanrader voor diegenen die van fantasy houden.

4,5
Inderdaad mooi uitgewerkt. Ik kon me overigens niet volledig vinden in Jensen's keuze om in de non-magische wereld te leven. Een definitieve keuze die ze in een fractie van een seconde maar even maakt.

5,0
Geweldig einde van dit verhaal!! Ik heb alle delen meerdere malen gelezen en dit is toch wel 1 van zijn mooiste boeken. Eigenlijk moet je deel 8,9, 10 en 11 in 1 keer achter elkaar lezen. Het is echt een prachtig verhaal. De eerste 7 delen zijn redelijk op zich zelf staand maar hier zit echt een verhaallijn in.

avatar van missJ10e
mij viel hij erg tegen. Ik had er meer van verwacht :S

3,0
Dat afgeraffelde einde vond ik eigenlijk een enorme teleurstelling na een verder toch bij vlagen briljante serie.

avatar van Cucuio
3,5
Ik ben er nu in bezig. Die Jagang irriteerde me al sinds het eerste boek en vond ik niet de meest leuke lijn. Toch blijft Goodkind juist deze verhaallijn volgen. De nadruk op een mooie fantasywereld is al wat boeken geleden verdwenen en nu ligt de nadruk op een oorlog, waarin iedereen die slecht is, ook meteen heel slecht is en iedereen die goed is, wel heel erg goed. Richard is zelf bijna een superheld geworden. Het is wel heel erg Amerikaans allemaal.
Toch leest de vertelstijl van Goodkind lekker weg en zijn de karakters consequent. Soms stoor ik me wel aan de metaforen die karakters gebruiken om bepaalde zaken uit te leggen. Voor mij hoeft niet alles zo voorgekauwd te worden. Ik ben wel benieuwd naar het einde.

avatar van Slater
4,5
Zelfs in dit laatste boek van deze serie gaat de slachting en de foltering van de onschuldigen door terwijl Jagang verder gaat op zoektocht naar de ware macht van Orden.
Aan deze zoektocht komt eindelijk een mooi eind, eentje daarentegen, waar misschien wat meer in 'gepropt' kon worden, naar mijn mening. Het einde van Jagang kwam opzicht redelijk goed over, maar leek ergens te gehaast.
De allerlaatste zin geeft je toch wel een kleine rilling en doet je toch wel vragen: Was dit waar de serie om draaide? En kan er geen vervolg meer komen?

Op naar Goodkind's 'De Wet van Negen'.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:53 uur

geplaatst: vandaag om 13:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.