menu

The Fifth to Die - J.D. Barker (2018)

Alternatieve titel: Het Vijfde Meisje

mijn stem
4,38 (21)
21 stemmen

Engels
Thriller

529 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin Harcourt, New York (Verenigde Staten)

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar.

zoeken in:
avatar van predator
4,5
Helaas met een open einde, maar wat een geweldig boek is dit. Doordat het verhaal via verschillende personages (en dagboek) is opgeschreven, heb je als lezer meer info dan de personages, waardoor de spanningsboog lekker strak staat. Kijk heel erg uit naar het derde deel.

avatar van Arkan
5,0
Wat een geweldige thriller. Zeer zeker een waardige opvolger van "Horen, zien, zwijgen".
Vanaf de eerste zin zat ik op het puntje van mijn stoel, en de spanning blijft aanwezig tot het einde.

Het plot is fantastisch, de spanning om te snijden, de personages zijn zodanig beschreven dat je je helemaal in hun kan verplaatsen. De wendingen die het verhaal krijgt zijn zo verrassend, zo onvoorspelbaar, daarbij wordt de hele verhaallijn, net als in het eerste boek, langs meerdere kanten belicht, dit in korte, maar duidelijke hoofdstukken, wat het alleen nog prettiger maakt om te lezen.

En ja, het is wel duidelijk dat JD Barker nog veel te vertellen heeft over Sam Porter en Anson Bishop, maar dat doet niet af aan het verhaal. Integendeel, ik kijk met spanning uit naar het 3e deel.

avatar van Abubakari
Ik hoorde dat deel 2 een open einde heeft, dus ik wacht wel tot deel 3 uit is, lees ik ze achter elkaar.

avatar van Kafka
Dit boek staat twee keer in de tip 150. Op nummer 65 en nummer 66. Misschien een foutje?

avatar van Rufus
5,0
Geweldig boek, vol spanning.
Leest vlot weg.
Evenals deel 1 geef ik 5*****

avatar van Insignificance
3,5
Korte hoofdstukjes; J.D. Barker weet er wel raad mee. Zo leest het weer als een tierelier met een wervelende start, maar gaandeweg komt er toch wat zand in de motor. Ik heb in het eerste deel vooral genoten van de dagboeksegmenten. Dat boekje speelt nog steeds een rol en het heeft zelfs een aantal nieuwe passages, maar die zijn eigenlijk nogal saai. Die jeu is er dus duidelijk af. Daarbij is Barker zich weer suf aan het plotten, maar dat pakt niet altijd even goed uit. Dat met die gedichten bijvoorbeeld.

Het degradeert de moordzaak tot een nogal vervelend raadseltje en onze vriend, eh, vijand Bishop komt wel heel erg geslepen over. Ik weet niet wat de overtreffende trap van mastermind is, maar dat dus. Mij allemaal iets té. Met Sam Porter kon ik ook steeds minder. Die koppige, ik doe het wel alleen-houding ging me meer en meer tegenstaan. Uitblinkende onderdeel van dit vervolg is wat mij betreft wat de kopkrabber met de zwarte wollen muts allemaal aan het uitspoken is. Horror van het sssuiverste soort.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:56 uur

geplaatst: vandaag om 09:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.