menu

Een Brok in de Keel - Mart Smeets (1997)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Sport

175 pagina's
Eerste druk: L.J. Veen, Amsterdam (Nederland)

Toen Mart Smeets begin dit jaar naar de Bonke mocht afreizen om de Elfstedentocht te verslaan, kon zijn sportjaar al niet meer stuk. Maar er volgde nog zoveel méér: hij beleefde een waanzinnige middag in Key Biscayne waar Serge Bruguera bijna flauwviel van de hitte, kreeg een brok in de keel toen Jan Siemerink in het rijke, blanke Newport Beach kopje onder ging, schoot vol bij het zien van Ajax, moest afzien in de Tour de France, maakte een machtig wereldkampioenschap in Spanje mee, ergerde zich, werd boos, raakte in vervoering. Een normaal sportjaar dus voor de anchor man van Studio Sport. "Een brok in de keel" bevat verhalen over de voortdurend wisselende gevoelens die Smeets bij sportevenementen heeft. Van de kou en vermoeidheid in een hokje aan de Bonke, de luxe van de Davis Cup, de chaos in de Tour, de veldslag in Beverwijk, het afscheid van Louis van Gaal en de laatste tijdrit van Erik Breukink. En het beste moment van het sportjaar? Een simpele reis naar New York. Om per metro naar de Yankees te gaan.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Hm. Als ik bij Mart Smeets een brok in de keel voel, is dat vaak braaksel.

avatar van Slainte_Mhath
Top-commentator. Vakman.
Als ik om 3 uur s'nachts naar Ziggo Sport zap en ik hoor: 'Nachtbrakers! Zet een kop koffie want we gaan beginnen met game 3 van de NBA-finals' word ik gelijk blij.

Ted Kerkjes
Sorry, beetje flauw commentaar van mij

avatar van Slainte_Mhath
Nee hoor, dat kan, dat is persoonlijk.
Mart is bij velen niet populair, ik krijg die gevoelens weer bij een Patty Brard b.v.

avatar van Pecore
Helemaal niet flauw, gewoon een geslaagde grap.

Die gespeelde zelfingenomenheid van Smeets vind ik wel vermakelijk, maar kan een ander natuurlijk mateloos irriteren. Zijn vakmanschap staat echter buiten kijf, inderdaad. De avondetappe is nooit meer geworden wat het onder hem was.

avatar van Raspoetin
Mart Smeets is aandoenlijk - YouTube

Ik moest naar aanleiding van jullie discussie aan dit filmpje van Dominee Gremdaat denken.

avatar van mjk87
3,0
Niet heel veel anders dan Smeets' boekjes, al is hij hier soms wat venijniger met de pen. Het leukste is nog wel dat dit uit 1997 komt en dus een beetje een blik in de tijd terug, maar ook een tijd die ik net niet echt bewust heb meegemaakt. Dan komen ineens hele andere sporters langs. Het leukste zijn echter de persoonlijke verhalen, over zijn dochter die in geldnood zit (pas 20 jaar terug, je kan je de problemen van toen niet eens indenken), met zijn zoon naar de honkbal of een avond in een zoveelste louche hotel. Het éne verhaal is leuker dan de ander, maar als geheel wel weer voldoende. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:42 uur

geplaatst: vandaag om 08:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.