menu

Summer at the Comfort Food Cafe - Debbie Johnson (2016)

Alternatieve titels: Zomer in het Duincafé | Comfort Food Cafe #1

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Engels
Chicklit

352 pagina's
Eerste druk: HarperImpulse, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat. Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

zoeken in:
avatar van Arkan
4,5
Een Chicklit, dan verwacht je eigenlijk een vrij oppervlakkig verhaal, met eerder nietszeggende personages. Groot was mijn verbazing bij het lezen van dit boek.
De personages hebben echt diepgang, en alhoewel er veel personages ten tonele verschijnen, hebben ze allemaal hun eigen verhaal, en dit zonder dat het afgang doet aan het verhaal zelf. Het wordt dus geen rommelig zootje, integendeel.

Het is Laura die haar verhaal verteld, hoe ze na het overlijden van haar man met haar kinderen naar Dorset trekt. Een boek dat je lekker onderuitgezakt kan lezen, met een lach en een traan.

Het is dus véél meer dan een romantisch zwijmelverhaal. Het is een steengoede feelgood-roman, een lekker leest-weg-boek met een vrij voorspelbaar maar toch goed einde.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:26 uur

geplaatst: vandaag om 22:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.