menu

The Old Drift - Namwali Serpell (2019)

Alternatieve titel: De Rook Die Dondert

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch

576 pagina's
Eerste druk: Hogarth, New York (Verenigde Staten)

1904. Aan de oever van de Zambezirivier, op een paar kilometer van de majestueuze Victoriawatervallen, ligt een koloniale nederzetting waar een Engelse avonturier het per ongeluk aan de stok krijgt met een Italiaanse hotelier en een inheemse hulpkelner. De gevolgen van dit opstootje zullen als een vloek doorwerken op hun nageslacht, dat steeds verder naar elkaar toe wordt gedreven. Het lot van drie families – een witte, een zwarte en een bruine – raakt gedurende drie generaties onlosmakelijk verbonden met de streek waar ze vandaan komen, en met het lot van Zambia.

zoeken in:
avatar van Lalage
2,5
Tot bijna 1/3 van dit dikke boek gelezen en toen gestrand. Namwali Serpell kan mooi schrijven, maar het is ook ingewikkeld, zowel qua taal als constructie. Het boek bestaat uit 10 delen vanuit verschillende perspectieven, die uiteindelijk samenkomen in één nakomeling. Zo ver ben ik niet gekomen, want de personages komen niet echt tot leven en het kan me niet schelen hoe het met ze verdergaat. Het is wel interessant dat de geschiedenis van Zambia er zo in is verweven, maar ook daarvan begrijp ik lang niet alles.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:02 uur

geplaatst: vandaag om 08:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.