menu

De Russen in Mijn Kast - Hans van den Bergh, Inez van Dullemen, Marko Fondse, W, Jonker, Doeschka Meijsing, Margriet de Moor, Willem Jan Otten, J.B.W. Polak, F. Goddijn, Karel van het Reve en Charles B. Timmer (1990)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch

95 pagina's
Eerste druk: G,A, van Oorschot, Amsterdam (Nederland)

De eerste kennismaking met de klassieke Russische schrijvers is voor velen een gebeurtenis die leidt tot een liefde voor het leven: een gebeurtenis die men zich blijft herinneren. In dit boekje treffen we daarover elf verslagen aan (van auteurs die zich niet allemaal aan dit thema hebben gehouden). In ‘Boedelscheiding’ is de zevenjarige Willem Jan Otten er getuige van hoe zijn ouders voor de boekenkast staan en de zaak verdelen. Hij hoort zijn vader vragen “Naar wie gaan de Russen?”. Acteur Ton Lutz haalt herinneringen op aan de legendarische Russische regisseur Peter Sjarow, die - “Mach’ doch neuer Tsjechow” - vond dat het tijd werd voor een nieuwe kijk op het toneelwerk van deze schrijver. Karel van het Reve vertaalde al op veertienjarige leeftijd z’n eerste Paustovski. Uit het Duits ... De dertig gulden die hij ermee verdiende verdween in de huishoudkas van zijn moeder.

zoeken in:
avatar van gert_r
2,5
Eerste en enige druk oktober 1990

Gast
geplaatst: vandaag om 18:50 uur

geplaatst: vandaag om 18:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.