menu

Blue Moon - Lee Child (2019)

Alternatieve titels: Blauwe Maan | Jack Reacher #24

mijn stem
3,42 (13)
13 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Delacorte, New York (Verenigde Staten)

Jack Reacher is een voormalig militair agent, opgeleid om altijd een oogje in het zeil te houden. Hij zit in een Greyhoundbus en kijkt naar een oudere man die slaapt in zijn stoel en die een dikke envelop met contanten uit zijn zak heeft hangen. Een andere passagier kijkt ook... uiteraard met de gedachte snel rijk te worden. Wanneer de overvaller eindelijk een poging waagt, schiet Reacher te hulp. De oude man is hem dankbaar maar weigert Reachers aanbod om hem thuis te brengen. Hij is kwetsbaar, bang en zit duidelijk in grote problemen. Elders in de stad strijden twee meedogenloze, rivaliserende criminele bendes – de ene Albanees, de andere Oekraïens – om de macht. Hebben ze de controle over de oude man en diens leven? Zal Reacher toekijken en slechte dingen laten gebeuren? Of kan hij de situatie zo beïnvloeden dat die in ieders voordeel is?

zoeken in:
avatar van Vonneke_Legrand
3,0
Ik kende de schrijver en de Jack Reacher reeks nog niet, dus liet me verassen. Leuk boek, maar wat me op den duur ging tegenstaan waren de vele details...

avatar van Rius
3,0
Jack is toch een beetje mijn held. 'Ze waren met zijn vijven en ik pakte de grootste als eerst', zo wil ik ook zijn. Al meppend, kopstotend en schietend reist hij al meer dan twintig boeken door Amerika. Neukend ook trouwens tegenwoordig. Ik kan mij niet herinneren dat de jonge Jack Reacher daar erg mee bezig was. Dat hij zijn wilde haren verliest, daar hoeven we sowieso niet bang voor te zijn. Sterker nog, het lijkt mij dat hij er in Blue Moon meer omlegt dan ooit. Makkelijker ook. Gewetenswroeging, daar doet Jack niet aan. In Blue Moon stelt Jack dat er ooit een moment gaat komen waarin hij de verliezer zal zijn. Gezien het feit dat de volgende Jack Reacher thriller een co-productie tussen vader en zoon Child is, zou dat best nog wel eens een tijd op zich kunnen laten wachten. Gelukkig maar, kom maar op met de volgende!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:00 uur

geplaatst: vandaag om 16:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.