menu

City of Windows - Robert Pobi (2019)

Alternatieve titels: Stad van Glas | Lucas Page #1

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Minotaur, New York (Verenigde Staten)

Tijdens een van de ergste sneeuwstormen sinds jaren wordt in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Er is maar één man die kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: rekenwonder extraordinair dr. Lucas Page. Maar Page heeft niet zo’n zin om terug te keren naar de FBI; zijn laatste klus kostte hem een been, een arm én een oog. Als echter blijkt dat de dode agent zijn ex-partner was en de overheid de schuld in de schoenen probeert te schuiven van een Franse moslim, wil hij de echte dader absoluut vinden. Zeker als er meer doden vallen.

zoeken in:
avatar van Shaky
3,5
Pobi wist me te overtuigen met Mannheim Rex en maakte met Bloodman zelfs behoorlijke indruk. City of Windows is daarentegen een stukje minder bijzonder. Nog steeds fijn om te lezen, maar het spring er niet bepaald bovenuit.

Waar Pobi in zijn eerdere werk een fantastisch bolwerk aan personages op ons als lezer afvuurde, hebben zijn nieuwe hoofdpersonages een wat minder hoog herinneringsgehalte. De binding ontbreekt en dat komt voor een groot deel door het afstandelijke schrijfwerk. Ik heb niet het gevoel een wereld in meegetrokken te worden, maar meer alsof ik een verslag lees over die wereld waar de gebeurtenissen zich afspelen. Op de één of andere manier ontbreekt dat gevoel van beleving en voel ik mij veel te veel buitenstaander in dit City of Windows.

Het verhaal zelf is overigens ook niet bijster origineel, maar gelukkig weet Pobi daar met zijn invalshoek wel nog iets van te maken. Hij is van plan om een serie omtrent Lucas Page te beginnen, maar dan hoop ik wel dat hij langzaam (of liever 'snel') terugkeert naar zijn oude niveau.

3,5*

avatar van handsome_devil
3,5
Jaa, dit vond ik toch wel een fijne. Ze vallen met bosjes, er zit een heerlijke vaart in het verhaal en ik vond hoe Pobi omgaat met hedendaagse maatschappelijke gebeurtenissen ook erg tof. Ik weet niet, vond het wel verfrissend allemaal. Vond Page ook wel een leuke rechercheur, al wordt er met vlagen wel veel te veel aandacht besteed aan de (oninteressante) achtergrond van Page. Klein smetje, maar over het algemeen met heel veel plezier gelezen. Zo heb ik mijn thrillers graag.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:15 uur

geplaatst: vandaag om 16:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.