menu

The Prince of India: or, Why Constantinople Fell - Lew Wallace (1893)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch / Avontuur

1080 pagina's
Eerste druk: Grosset and Dunlap, New York (Verenigde Staten)

In dit boek worden zaken beschreven die hebben geleid tot de val van Constantinopel (nu Istanbul) in 1453. Hoofdpersoon is de legendarische Wandelende Jood, die eigenlijk schoenlapper van beroep is. Hij is veroordeeld om over de wereld te zwerven tot de tweede verschijning van God op aarde. Hij heeft een mijn ontdekt met fraaie juwelen en houdt die plek verborgen voor anderen. Gedurende vijftig jaar verblijft hij in China. Wanneer hij terugkomt neemt hij de naam van Prins van India aan en begint de leer van God te verkondigen en hem te vereren. Hij stimuleert vervolgens mensen om zich te verenigen in het geloof in God of onder welke naam hij dan ook vereerd wordt. Hij veroorzaakt later de val van Constantinopel door de Turkse Sultan Mehmed II te adviseren en te helpen.

zoeken in:
Lew Wallace beschouwde dit zelf als zijn beste werk. Helaas is er van dit omvangrijke boek geen Nederlandse vertaling verschenen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:11 uur

geplaatst: vandaag om 15:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.