menu

The Boy Who Followed His Father into Auschwitz - Jeremy Dronfield (2019)

Alternatieve titel: De Jongen Die Zijn Vader naar Auschwitz Volgde

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Waargebeurd

432 pagina's
Eerste druk: Michael Joseph, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In 1939 werden Gustav Kleinmann, een Weense stoffeerder, en zijn zestienjarige zoon Fritz samen met honderden andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. Losgerukt van hun familie werden Gustav en Fritz in eerste instantie naar Buchenwald in Duitsland gestuurd, waar het beruchte concentratiekamp op dat moment werd gebouwd. Gustav en Fritz werden gedwongen om te helpen Buchenwald te bouwen. Ze deden loodzwaar werk in de steengroeve van het kamp waaraan veel dwangarbeiders stierven. Toen de ouder wordende Gustav en vierhonderd andere Joden werden geselecteerd voor overplaatsing naar het angstaanjagende nieuwe kamp Auschwitz, kon Fritz het niet verdragen om gescheiden te worden van zijn vader. In een daad van buitengewone liefde en moed bood Fritz zichzelf ook aan voor het transport naar Auschwitz. Zo begon een nieuwe beproeving voor hen allebei, nog wreder en gruwelijker dan hun ervaringen tot dan toe.

zoeken in:
glimmerman270
Prachtig omschreven hoe de harde omstandigheden waren in deze meest vreselijke periode van de mensheid. Het afscheid nemen van je familie- zie ik ze ooit terug?- en de strijd die vader en zoon leveren om in leven te blijven. De wil om bij elkaar te blijven, het geen wat ze ervoor over hadden om dit te bewerkstelligen. En het steunen/helpen van elkaar. Kippenvel...

Gast
geplaatst: vandaag om 14:47 uur

geplaatst: vandaag om 14:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.