menu

Wham! George & Me - Andrew Ridgeley (2019)

Alternatieve titel: WHAM! George & ik

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Autobiografisch

320 pagina's
Eerste druk: Michael Joseph, Londen (Verenigd Koninkrijk)

1974, Watford, en twee tieners, Georgios Kyriacos Panayiotou en Andrew John Ridgeley, ontmoeten elkaar voor de eerste keer. Het is geen voetbal of mode of meisjes die ze samenbrengen (eigenlijk, meisjes: ja). In plaats daarvan ontdekken ze al snel dat ze allebei gek op muziek zijn. Samen wilden ze een onmogelijke droom volgen, geworteld in hun gedeelde liefde voor platen, de artiesten die ze maakten en de pure vreugde van pop. Ze wisten het toen nog niet maar ze zetten hun eerste stappen in de richting van Wham! - dat binnenkort de grootste band ter wereld zou worden. Nu vertelt Andrew Ridgeley voor het eerst dat verhaal. Hoe hij de nieuwe jongen op school onder zijn hoede nam, wat kredietwinst van zijn dubieuze leraren won en een zielsverwant ontdekte. Hoe het kwam dat hij en George in een verbazingwekkend korte tijd een verbluffende achtbaan van succes en beroemdheid bestormden die hen over de hele wereld bracht, om te spelen voor schreeuwende fans, tienduizenden sterk. Samen maakten ze iconische platen en braken records, worstelden ze soms om de juiste relaties te maken, maar bleven altijd trouw aan zichzelf, ondanks het superster zijn dat de meeste bands had verscheurd, laat staan ​​vriendschappen. Wham! was de soundtrack van een decennium, van een feestje dat een tijd leek alsof het nooit zou eindigen. Maar dat deed het natuurlijk. Voor tienduizenden betraande fans in Wembley Stadium in 1986, toen George en Andrew hun laatste concert speelden. Hun vriendschap bleef echter bestaan, tot de dag waarop George Michael stierf.

zoeken in:
avatar van Bubblez
4,0
Ik heb genoten van dit boek. Het vertelt het verhaal van de twee jonge vrienden die samen de band beginnen, de opkomende populariteit, de tours en alles wat daarbij kwam kijken, het einde van de band en de dood van George Michael.

Het is een kijkje achter de schermen, de making of van de bekende liedjes en videoclips die we kennen. En natuurlijk een heel persoonlijk verhaal, over de onzekerheden en ijdelheid van George Michael en waarin roddels bevestigd en ontkracht worden. Er zitten véél foto's in, die bijdragen aan het al bijzondere avontuur van de twee. Het is een extra om als lezer alle gebeurtenissen ook nog eens bewegend op YouTube te kunnen bekijken. Ik ervaarde het als een heel volledig verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:34 uur

geplaatst: vandaag om 14:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.