menu

Baklava - Jet van Vuuren (2016)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Thriller

25 pagina's
Eerste druk: Karakter, Uithoorn (Nederland)

De vrouwelijke hoofdpersoon constateert alles klaar te hebben voor de reis, vliegticket, zomerjurken, bikini’s, zonnecrèmes en sandaaltjes voor ’s avonds bij het instappen in de boot van Mustafa. Ze heeft het nu al snel warm. Ze denkt dat dat te maken heeft met haar leeftijd, maar haar door haar man verwende slanke dochter wijst haar op haar gewicht. En ja zij en haar man verschillen nogal van elkaar, hetgeen hun relatie van ruim twintig jaar nooit kwaad heeft gedaan. Mensen kunnen elkaar soms heel goed aanvullen, een sleutel-slot relatie hebben bijvoorbeeld. Maar, hoe lang kan een mens zichzelf voor de gek houden?

zoeken in:
3,0
Vermakelijk kort verhaal. Niet spannend als een echte thriller maar zeker leuk om te lezen.

avatar van Shaky
3,5
Fijn tussendoortje dat in slechts 25 bladzijdes een vrij compleet en complex beeld weet te schetsen van het verval van het huwelijk, het onrecht dat mensen elkaar vaak onbewust aandoen en het tipping point waar sommige mensen overheen gaan. Nog nooit eerder iets van Jet van Vuuren gelezen, maar dit korte verhaal biedt mij genoeg basis om een roman van haar op te pakken.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:58 uur

geplaatst: vandaag om 07:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.