menu

Zwarte Ziel - Angelique Haak (2019)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: De Crime Compagnie, Laren (Nederland)

Een doodgewone zaterdag. Tot twee tieners een gruwelijke vondst in de Maas doen… Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt geconfronteerd met een lugubere moord en de vermissing van een kind. Ze zetten alles op alles om snel het vermiste kind terug te vinden en schakelen de hulp in van paragnoste Evie Smit. Vanaf de eerste ontmoeting is Jennifer geïntrigeerd door de roodharige paragnoste met haar ijsblauwe ogen, maar ze is ook sceptisch. Kan Evie waarmaken wat zij belooft of loopt zij hen alleen maar voor de voeten?

zoeken in:
avatar van Arkan
4,5
Spannend, aangrijpend, realistisch, een niet voorspelbaar plot en een vlot lezende schrijfstijl.

Angelique Haak laat met de Jennifer Brugman trilogie zien dat ze weet wat een goeie thriller nodig heeft.
Ze bewijst hiermee ook eens te meer dat vrouwen zéér zeker goeie auteurs kunnen zijn.

Ze weet ook perfect de dunne koord te bewandelen tussen fictie en bestaande maatschappelijke problemen. En juist dat geeft alles nog net dat beetje "extra".
Net als het feit dat je alles gewoon voor ogen ziet, zo realistisch en dat alles ook gewoon goed klopt.

Deze reeks is een echte aanrader, en Zwarte ziel is een prima afsluiter van de reeks.

avatar van the Cheshire cat
3,0
In het nummer Love To Hate You van de Britse popband Erasure wordt in het tweede couplet gezongen: I like to read murder mystery/I like to know the killer isn't me. Daar zit een kern van waarheid in.

Sterke thriller van Nederlandse bodem met Scandinavische trekjes, gesitueerd in Rotterdam. De eerste driekwart is een ware pageturner, nergens haakte ik af (heel flauw). Naar de finish toe, echter, wordt het mij toch allemaal net iets te ongeloofwaardig en teveel van het goede. Ik had gehoopt dat de auteur full blown serial killer zou gaan (of is het nou all the way?), nou ja nevermind..., maar ze kiest helaas een heel andere weg.
Af en toe iets heel clichés, maar dat glijdt gelukkig langs je heen. De paragnoste is een leuke toevoeging. Wat me opviel is dat ze wel erg vaak de uitdrukking 'Tranen welden op in haar ogen' gebruikt. Bij de vierde keer ben ik gaan tellen en uiteindelijk kwam ik uit op 16 keer!
Maar verder, een goed spannend boek.
Dat deze schrijver nog geen Gouden Strop heeft gewonnen, of zelfs maar genomineerd, onvoorstelbaar.

(correctie: ze is 1x genomineerd geweest, in '21 voor Nooit Meer Alleen)

Gast
geplaatst: vandaag om 11:26 uur

geplaatst: vandaag om 11:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.