menu

El Silencio de la Ciudad Blanca - Eva García Sáenz de Urturi (2016)

Alternatieve titels: De Stilte van de Witte Stad | Trilogía de La Ciudad Blanca #1

mijn stem
3,57 (14)
14 stemmen

Spaans
Thriller

480 pagina's
Eerste druk: Planeta, Barcelona (Spanje)

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord. De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala - beter bekend als Kraken - wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
Zorgvuldig opgebouwde thriller die het niet van de shockvalue moet hebben, maar juist van een rustig gebracht mysterie vol met culturele aspecten, historie en omgevingsbeschrijvingen.

Je wordt meegevoerd in de levens van de inwoners van Vitoria in het Baskische gedeelte van Spanje en je waant je ter plekke met alle gebruiken, feesten en details die Eva García Sáenz de Urturi gebruikt als rode draad in het verhaal. De thrilleraspecten worden ook prima uitgewerkt waardoor er een sluimerende spanning heerst.

Fijn eerste deel van de trilogie, ik ben erg benieuwd naar de volgende twee delen. 3,5* vind ik te laag, 4* wat aan de hoge kant: 3,75*. moet bij het aanklikken van de sterren natuurlijk wel een keuze maken: dan rond ik naar boven af.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:07 uur

geplaatst: vandaag om 02:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.