menu

Als een Eenzame Mus op het Dak. Jan Pieter Paauwe (1872-1956): Zijn Leven, Zijn Werk en Volgelingen - Lodewijk Dros en N.J.P. Sjoer (1994)

Alternatieve titel: Als een Eenzame Mus. Leven en Volgelingen van J.P. Paauwe

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Biografie / Historisch

160 pagina's
Eerste druk: De Groot Goudriaan, Kampen (Nederland)

In 1914 werd ds. J.P. Paauwe afgezet als hervormd predikant. Daarna was hij decennia lang als voorganger spraakmakend en invloedrijk. Hijzelf en zijn volgelingen waren er stellig van overtuigd dat zijn boodschap als enige in Nederland de zuivere vertolking van de Heilige Schrift was. Wie was deze onbuigzame Hollander? Wat had hij te zeggen waarin onderscheidde hij zich van anderen? Nu, bijna veertig jaar na het overlijden van ds. Paauwe, rijst de vraag: wat is er van zijn geestelijke nazaten geworden? Werden zij 'thuislezers'? op deze en andere vragen tracht dit boek een antwoord te geven.

zoeken in:
avatar van gert_r
In 2005 werd het boek opnieuw uitgebracht met de titel die hier als alternatieve titel is ingevoerd en met de volgende flaptekst:
Lezers van Jan Siebelinks bekroonde boek 'Knielen op een bed' violen komen daarin de volgelingen van ds. Poort tegen. De echte naam van deze predikant was Jan Pieter Paauwe. In 1914 werd Paauwe (1872-1956) afgezet als hervormd predikant. Daarna was hij jarenlang actief als spraakmakend voorganger. Hij en zijn volgelingen waren er heilig van overtuigd dat zijn boodschap de enige zuivere vertolking van de Bijbel was. In 'Knielen op een bed violen' beschrijft Jan Siebelink de invloed van Paauwe en zijn volgelingen op het gezin waarin hij opgroeide. Wie was deze ds. Paauwe? En wie waren zijn volgelingen? Bestaan ze nog steeds? Geeft Siebelink een realistisch beeld van hen? Op deze en andere vragen geeft dit boek een antwoord. De auteurs deden onderzoek naar het leven, de opvattingen en de volgelingen van Paauwe en geven er een duidelijke beschrijving van. Jan Siebelink noemt 'Als een eenzame mus' als bron.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:49 uur

geplaatst: vandaag om 23:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.