menu

Children of Ruin - Adrian Tchaikovsky (2019)

Alternatieve titels: Children of Time #2 | Kinderen van de Ondergang

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Engels
Sciencefiction

565 pagina's
Eerste druk: Orbit, New York (Verenigde Staten)

In dit vervolg op 'Children of Time' detecteert de mensheid, samen met hun nieuwe bondgenoten, radiosignalen uit een ander sterrenstelsel. Er wordt een missie gestart om de bron van deze signalen te onderzoeken, in de hoop afstammelingen te ontmoeten van de oude Aarde.

zoeken in:
3,0
Het eerste deel was leuker, maar ook die was langdradig en toch wat saai. Ik had dit boek bijna weggelegd.

avatar van Sir Spamalot
4,0
Uitgelezen bij de tweede poging want bij de eerste poging geraakte ik de draad van het verhaal kwijt, mijn eigen schuld als vrijetijdslezer omdat vrije tijd nogal een moeilijk concept blijkt vandaag de dag. Het is wat het is. De verrassing die het eerste boek in de trilogie, Children of Time, had, is hier minder aanwezig. Blijvend aanwezig is de "world building" van de auteur.

Minder indrukwekkend, soms moeilijk om te volgen door de aanwezige wetenschappelijke termen en uitweidingen maar opnieuw een mooi boek in een genre (dat lelijk woord alweer) dat mij minder begeestert. Ik heb hem gelezen in het Engels, benieuwd hoe ze dit zullen vertalen in het Nederlands. De opvolger hiervan heet Children of Memory en staat op mijn verlanglijst. De auteur is afgestudeerd als dierenkundige én als psycholoog, lees ik in de wiki, en dat merk je wel in zijn verhalen. Apart, dat is mijn beleving.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:30 uur

geplaatst: vandaag om 02:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.