menu

Roman Britain and the English Settlements - R.G. Collingwood en J.N.L. Myres (1936)

Alternatieve titel: The Oxford History of England #1

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch / Wetenschappelijk

515 pagina's
Eerste druk: Oxford University Press, Oxford (Verenigd Koninkrijk)

De eerste vier delen van dit werk (door R.G. Collingwood) behandelen achtereenvolgens (I) de periode van voor de Romeinse verovering tot aan de regering van Claudius in Rome, (II) de definitieve Romeinse verovering vanaf de invasie onder leiding van Claudius, (III) is een studie van de sociale en economische gevolgen van de Romeinse heerschappij op de samenleving in Brittannië en (IV) leidt naar het vertrek van de Romeinen van het eiland; het vijfde en laatste deel (door J.N.L. Myres) werpt een nieuw licht op het vijfde eeuwse Brittannië, met inbegrip van met name een herinterpretatie van de legende van Arthur en behandelt de Angelsaksische verovering, volledig uitgewerkt in het licht van oorspronkelijk archeologisch onderzoek.

zoeken in:
avatar van PQV00
Voor het eerste deel binnen de serie ‘The Oxford History of England’ werd R.G. Collingwood gevraagd zijn oorspronkelijk boek Roman Britain uit 1923 te bewerken en uit te breiden. Uiteindelijk slaagde Collingwood daarin en bracht het aantal van 104 pagina’s inclusief de index van de eerste druk tot 324 pagina’s exclusief bijlagen en index. Aangezien noch hij, noch F.M. (sinds 1948 Sir Frank) Stenton, zich geroepen voelde dan wel in staat was de periode na het definitieve vertrek van de Romeinen uit Brittannië tot aan de komst van St. Augustinus van Canterbury, bijgenaamd ‘the Dark Ages’, ruwweg van 360 tot tegen 600, te verhalen werd J.N.L. Myres aangezocht daaraan een werk te wijden, hetgeen hij vol overgave volvoerde. Dat werk, ‘The British Settlements’, kon zowel na ‘Roman Britain’ als voor ‘Anglo-Saxon England’ in één deel worden opgenomen en men besloot voor de eerste mogelijkheid te kiezen. Aldus ontstond dit boek, Roman Britain and the English Settlements.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:39 uur

geplaatst: vandaag om 08:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.